Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Scoop: Olympus brandt zijn vingers niet aan Android

Scoop: Olympus brandt zijn vingers niet aan Android
Ger
  • Op 13 september 2013

Zitten we deze week heerlijk in Dublin om kennis te maken met een paar nieuwe Olympus-producten (daarover later meer), lopen we zomaar Toshi Terada, topman van het bedrijf tegen het lijf. Op zo’n moment kun je niet meer naar huis gaan zonder dikke scoop. En dus ontfutselde Draadbreuk de hoge pief in een interview dat Olympus voorlopig geen Android-camera uitbrengt. Het besturingssysteem is nog niet succesvol genoeg gebleken op camera’s.

“Momenteel zijn fototoestellen met Android nog niet erg geslaagd”, vertelt de Olympus-topman. “We kijken eerst wel wat de markt ervan vindt, wij hoeven op dat vlak niet vooraan te lopen.”

Toshi Terada gaat niet hard op Android

Toshi Terada gaat niet hard op Android

Liever kekke beeldkwaliteit

De prioriteit van het Aziatische merk ligt elders. Olympus mikt, zoals praktisch ieder andere producent trouwens, op beeldkwaliteit. “We zijn nog altijd een camerafabrikant en dus vinden we dat belangrijk”, aldus Terada, die zelf verantwoordelijk is voor de wereldwijde productplanning van Olympus OM-D- en PEN-series.”Onze objectieven zijn van dusdanige kwaliteit, dát moet de reden zijn om onze apparaten te kopen.”

Olympus zet sterk in op haar Micro Four Thirds-lijn. Zo presenteerden ze deze week nog nog de OMD EM-1, een high end-model dat de concurrentie moet aangaan met spiegelreflexcamera’s. De EM-1 is wel volgeladen met communicatietechnieken. Zo kun je het toestel bedienen met je iPad, maar het direct delen van je foto met behulp van Google’s besturingssysteem zit er niet in.

Galaxy NX

Samsung bracht onlangs met de Galaxy NX wel zo’n systeemcamera uit. Gerenommeerde camerafabrikanten als Canon en Panasonic houden vooralsnog de boot af. Nikon deed eind vorig jaar een poging met een compactcamera, maar de Nikon S800c werd door de pers gefileerd.

Olympus onderschrijft overigens wel de voordelen van de Android user interface, maar benadrukt: “Daar ligt niet onze focus. Misschien in de toekomst, maar nu? Nee, zeker niet.”

Reacties