Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Haha. Een dikke GoPro Hero4 Black crash. Haha.

Haha. Een dikke GoPro Hero4 Black crash. Haha.
Ger
  • Op 21 oktober 2014

Crashvideo’s zijn altijd leuk. Zeker wanneer het net iets te dure nieuwe gadgets betreft. Een GoPro Hero 4 Black die tegen een rots aanknalt, bijvoorbeeld.

Collega Dennis maakte afgelopen week naar aanleiding van de lancering van de HTC RE een vilein filmpje over de populariteit van de GoPro. Hij stelde daarin – min of meer – dat zijn leven bij lange na niet interessant genoeg is voor zo’n kleine actioncam. ‘Leuk hoor, al die surfende, skiënde en rockclimbende stoere types, maar ik zit 90 procent van de tijd gewoon thuis. Koffie te drinken en een krantje te lezen. Dan heb je zo’n ding toch helemaal niet nodig?’ Een beetje die gedachte.

De beste man heeft een punt, zeker als je helemaal niet precies weet hoe je een GoPro Hero4 nu precies moet gebruiken. Onderstaande video is daar een voorbeeld van.

Een korte uitleg: je kunt de 4K-camera aansluiten op een drone. Vlieg je lekker over de hele wereld, maak je mooie shots in 4k en kom je weer terug. Dat is de theorie. Maar de mensch is lui en wil dat dit soort toestanden gewoon automatisch gebeurt. Nieuwere drones kunnen dat, de zogenoemde ‘return-to-home’ functie. Waar de luie en onwetende mensch echter geen rekening mee houdt, is het feit dat een drone geen rekening houdt met wat er op zijn weg zit, maar gewoon een lekker korte route pakt.

En dan kunnen er dus nare – of liever: grappige – dingen gebeuren. Zie het filmpje hieronder en huiver. Oh, en extra veel kudo’s voor het kereltje die de muziek eronder heeft gezet. Dan heb je gevoel voor humor.