Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Blackberry overgenomen door Lenovo?

Blackberry overgenomen door Lenovo?
Ger
  • Op 21 oktober 2014

Gek bericht in de internationale media: Lenovo gaat een poging wagen Blackberry te kopen. Althans, aandelen in het Canadese bedrijf. Lenovo wil op die manier haar positie in de markt versterken, zo schrijft GSMArena.

Volgens de geruchten wil Lenovo tussen de 12 en 15 dollar betalen per aandeel. Opmerkelijk genoeg ligt de prijs van een klein stukje Blackberry momenteel op zo’n 10 dollar. Overigens hebben zowel Blackberry als Lenovo het bericht ontkend noch bevestigd.

Eerder werd al bekend dat Lenovo druk bezig is met de overname van Motorola, het bedrijf dat onlangs nog in samenwerking met Google de nieuwe Nexus 6 introduceerde.

Overname-tour

Lenovo lijkt dus op overname-tour in telecomland. Op zich opmerkelijk: voor ons Europeanen is Lenovo vooral bekend om haar (niet eens geweldige) laptops. Smartphones maken ze wel, maar succesvol? Nee.

Met de komst van Blackberry en Motorola in hun portfolio zou de kennis op het gebied van mobiele telefonie natuurlijk flink uitgebreid worden. Dan zou het bedrijf best wel eens de concurrentie met de grote namen kunnen aangaan.

Wat denken jullie? Lopen we vanaf volgend jaar allemaal met een Lenovo smartphone? Hieronder vast een voorproefje.

De Lenovo X Vibe 2. Met laagjes behuizing. Of zo.