Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Netflix: ‘PopcornTime wordt gebruikt uit frustratie’

Ger
  • Op 24 februari 2015

Popcorn Time is in Nederland de grootste concurrent van Netflix. Dat stelt Joris Evers, vice-president van Netflix Europa tegenover Draadbreuk.nl. Waar de hele wereld moord en brand schreeuwt het illegale Popcorn Time, blijft Evers redelijk nuchter. “Piraterij komt voort uit frustratie van consumenten.” 

Afgelopen weken kwamen er interessante cijfers over Netflix naar buiten. Naar schatting heeft het bedrijf inmiddels 800.000 tot een miljoen gebruikers in ons land, een enorm aantal voor een dienst die net iets meer dan een jaar in ons land te verkrijgen is. De groei van Netflix lijkt ongekend. Maar datzelfde geldt tegelijkertijd voor hun illegale concurrent Popcorn Time.

Waar we met zijn allen vroeger de laatste afleveringen van onze favoriete series stuk voor stuk via schimmige malware-sites moesten binnenhengelen, biedt Popcorn Time de mogelijkheid om op een uiterst gebruiksvriendelijke manier torrents te streamen. Zo kun je gratis alle content die beschikbaar is eenvoudig bekijken. En dat is koren op de molen van consumenten die graag hun favoriete series of films zo snel mogelijk willen zien, meent Evers. “Je wil graag iets kunnen kijken. Dat kan dan niet op een makkelijke legale manier, of het is te duur of veel te ingewikkeld. Dan gaan mensen een site als Popcorn Time gebruiken.”

“Piraterij blijft een van de grootste concurrenten, en dat is ook altijd zo geweest”

Netflix vs. Popcorn Time en HBO

“Piraterij blijft een van de grootste concurrenten, en dat is ook altijd zo geweest. In Nederland al helemaal, zo blijkt ook uit Google-statistieken.” Evers doelt op het zoekvolume naar diensten als Netflix, Popcorn Time en HBO. Daaruit blijkt dat de piratendienst steeds meer terrein wint in Nederland, veel meer dan in de rest van de wereld. Waar veel andere spelers op de markt steen en been klagen over Popcorn Time en wijzen op de twijfelachtige concurrentiepositie van de streamdienst, neemt Evers de partij echter wel serieus.

 

De grote concurrent van Netflix in Nederland. Leuk, maar; mag niet.

De grote concurrent van Netflix in Nederland. Leuk, maar; mag niet.

 

Overigens is Evers erg tevreden over de groei die Netflix momenteel in Nederland doormaakt. En hoe wij-van-wc-eend het ook is, zelf vindt hij zijn weg wel op het platform. Zijn kijktip? “Ik heb dit weekend toevallig net zes afleveringen van Homeland gekeken!”

Check het hele interview in het filmpje hierboven!

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Ik houd van netflix. Popcorn time vind ik een stuk minder. Voor het goeie aanbod gebruik ik VPN. Nog niet geblokkeerd, VPN gebruikers dus ik blijf er bij.

  2. Worldtraveler666

    Gebruik beter een nieuwe dienst waarmee je media bekijkt, upcbox.com. Niet gratis maar wel de oplossing voor al je media en downloads. Sharen met vrienden is 1 van de vele opties in het programma. Werkt perfect op alle devices inc. Apple tv en chromecast. Echt een aanrader!!!