Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nexus Player brengt Android naar de tv. Alweer.

Nexus Player brengt Android naar de tv. Alweer.
Dennis de Vries

Tijdens de presentatie van Android L, enkele maanden terug, werd duidelijk dat Google het besturingssysteem op al je apparaten wil hebben. Ook op je tv dus. Om het goede voorbeeld te geven presenteren ze zelf de Nexus Player mediaspeler.

Het is zeker niet de eerste keer dat Google probeert je huiskamer te veroveren. Ditmaal doen ze dat met een apparaat dat nog het beste omschreven kan worden als een Apple TV met Android. De kleine, zwarte cilinder wordt gemaakt door Asus en sluit je via hdmi aan op je tv. Vervolgens kun je media afspelen, on demand video kijken, maar ook het game-aspect is prominent aanwezig.

Google game on!

Bij de Nexus Player wordt een afstandsbediening geleverd met een ingebouwde microfoon. Druk een knopje in, zeg wat je wilt zien en de Nexus Player gaat daarnaar op zoek in je eigen bibliotheek. Films en muziek streamen kan vanaf praktisch elke apparaat met een internetverbinding. Verder kun je kijken naar een keur van apps die beschikbaar zijn voor Android TV, waaronder natuurlijk grote namen als Netflix, Youtube en Hulu. Het zijn niet alleen videodiensten die de Nexus Player bedient, ook muziekservices als TuneIn, iHeart Radio en Pandora staan prominent op de site. En dan zijn er natuurlijk nog de games.
 

Video: dit is de Nexus Player


 
Bij de Nexus Player is ook een gamecontroller van Asus los verkrijgbaar. Draadloos en compleet voorzien van thumbsticks en shoulderpads. Daarmee moet je Nexus Player direct ook functioneren als gameconsole. Via Google Play Games kun je online tegen vrienden of vijanden spelen. Google zelf spreekt van ‘stunning 3D graphics’ en de Player heeft daarvoor 1.8GHz quad-core Atom-processor en de PowerVR Series 6 van Imagination Tech als GPU. Nieuw spul, naar verluid krachtig en toch zuinig. We zullen zien.

Nexus Player kopen?

Of de Nexus Player naar Nederland komt, valt nog te bezien. In de VS gaat hij overmorgen in de voorverkoop, zonder controller kost het apparaatje $99. Kunnen wij mooi even de kat uit de boom kijken. Het is niet de eerste keer dat Google plat op zijn gezicht valt terwijl het probeert de huiskamer probeert te veroveren. Ken je de Nexus Q nog? En Google TV? Dat bedoel ik.
 
nexus-player-controller
 
>> Ook gepresenteerd: de Nexus 6 smartphone…
>> …en de Nexus 9 tablet