Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Will.I.Am heeft nu ook eigen smartwatch, de i.Am+ Puls

Will.I.Am heeft nu ook eigen smartwatch, de i.Am+ Puls
Dennis de Vries

Er zijn twee zaken waar we wel redelijk klaar mee zijn, hier bij Draadbreuk. Bedrijven die smartwatches uitbrengen waarvan je van een afstand al ziet dat het niks is, en Will.I.Am. Breng die twee bij elkaar en je hebt de i.Am+ Puls, die deze ochtend is gepresenteerd.

Als je de Puls een smartwatch noemt, dan komt de Black Eyed Peas rapper je eigenhandig even op de vingers tikken. “This is not a watch, by any means,” aldus Will.I.Am. Horloges hebben volgens hem namelijk geen simkaart, terwijl de Puls dat wel heeft. Dat zorgt er voor dat je ermee kunt bellen, sms’en en internetten zonder dat je een telefoon bij de hand hoeft te hebben. Tekst invoeren kan via het gebogen beeldscherm. Een beetje net als de Samsung Gear S, dat andere horloge met een simkaart.

Naar verluid draait slimme manchet, want zo heet het, van bedrijf i.AM+ op een variant van Android, maar is er niet gekozen voor Android Wear. De interface is compleet opnieuw ontworpen en ziet er nog best tof uit. Het complete toestel is te bedienen met een stemgestuurd assistent met de naam AneedA. Je kunt met het toestel bellen, maar ook muziek luisteren (er zitten speakers in) en je gezondheid checken. Ondanks de naam heeft het apparaat geen hartslagmeter. Hij moet het doen met een accelerometer en een trucje waarmee hij aan je stem kan horen hoe hij je voelt.
 

I.Am+ Pulse


Bboys, skaters, stoere mensen. Geen idee wat het is, maar het is vast hip
 
Over de batterijduur van het horloge polsding werd tijdens de presentatie niets gezegd. Wel kwamen er modellen het podium op die kleding droegen met ingebouwde batterijen. Via de mouw kon de Puls dan opgeladen worden, om zo 2,5 dagen extra te geven. Die kleding haal je niet bij de H&M, het is slechts een gekkigheidje van de muzikant/innovator. Of zoals hij zelf zei: “Pardon me for dreaming, but fuck it — let’s dream!”

i.Am+ Puls kopen?

Tijdens de presentatie hamerde Will.I.Am er op dat de Puls in de eerste plaats een mode accessoire is. De dikke, lompe polsband is verkrijgbaar in zwart, wit, roze en blauw en natuurlijk ook in tranentrekkende kitsch-varianten goud en goud-met-diamanten. Over de prijs is nog niets bekend, het apparaat gaat het einde dit jaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koningkrijk in de verkoop.

Daarna sterft de Puls een stille dood en trekt Will.I.Am zich terug om zich te bezinnen op het leven in een hutje op de hei, ver weg van plaatsen waar hij ooit nog gadgets en muziek kan maken. Pardon ‘me’ for dreaming, beste Will.I.Am. But fuck it — let’s dream!
 
i-am-puls-pols
 
(Fotocredit: Techcrunch)