Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream! (week 45)

Paul Gersen

Spotify. Deezer. Netflix: Of het nu om televisie kijken of muziek luisteren gaat, Draadbreuk doet tegenwoordig alles via streamingdiensten. Het aanbod is gigantisch en dijt ook nog eens als een malle uit. Welke nieuwe releases hadden we de afgelopen tijd? Draadbreuk zet de belangrijkste, meest interessante en opvallende op een rij.

Netflix

NewKidsNitro

New Kids Nitro
Ja, ook bij Draadbreuk hebben we maandenlang in het Brabants gevloekt na het zien van New Kids Nitro. De film liet eigenlijk nog best lang op zich wachten als het om streamen gaat, maar nu is hij op Netflix te kijken. Het verhaal rond de vijf paupers uit Maaskantje, die ruzie krijgen met een rivaliserende groep uit het naastgelegen Schijndel, is natuurlijk geen Oscarmateriaal en je vriendin gaat er ook geen romantische avond aan beleven. Om samen met je vrienden een avond ‘kut’ te roepen, is hij uitermate geschikt.

Searching For Sugar Man
Briljante documentaire over Sixto Rodriguez, een Amerikaanse folkmuzikant met Mexicaanse roots die bijzonder weinig succes had in eigen land en daardoor maar allerhande baantjes aannam. In Zuid-Amerika rees zijn ster en werd hij een legende, zonder dat hij dat wist. Prachtig verhaal, mooi in beeld gebracht met fantastische muziek. En het loopt nog goed af ook.

Kingdom Of Heaven
Niets is zo lekker als op de zondagavond een epische film kijken met een slecht verhaal, veel moeilijk gekijk en enorme veldslagen. Kingdom Of Heaven voldoet aan al die kwalificaties. Orlando Bloom speelt een ridder die naar Jerusalem afreist om zich te mengen in een heilige oorlog. Dan weet je het wel: veel zand, zwaarden en zon. Ach, bij tijd en wijl gaat het er nog best bloederig aan toe, dus wij klagen niet.

Spotify

KraakSmaak

Kraak & Smaak – Chrome Waves
De Nederlandse mannen van Kraak & Smaak weten een goede beat wel met een lekkere melodie te combineren. Nu kunnen de meeste dj’s dat wel, maar deze elektro zit ook nog eens erg vernuftig in elkaar. De mannen werken weer met een aantal vocalisten samen, waaronder Janne Schra. Een ideale plaat om je mee op te laden voor een vette stapavond.

Luister ‘m hier!

Jonathan Wilson – Fanfare
Jonathan Wilson is een singer-songwriter van de oude stempel. Beetje folk, beetje Beatles, beetje Crosby, Stills & Nash: ach, je ouders hebben het allemaal in de kast staan. Wilson geeft er echter wel zijn eigen, moderne draai aan en houdt de liedjes klein. Opzetten bij je vriendin thuis en je hebt een gegarandeerde scoringskans.

Luister ‘m hier!

Katy Perry – PRISM
Veruit de belangrijkste release van vorige week was het nieuwe album van Katy Perry. En laten we eerlijk zijn: dat is gewoon een lekker wijf dat een beetje kan zingen. PRISM – lekker actueel – klinkt precies als haar vorige werk, al is het misschien wat serieuzer. Tja, van haar muziek krijgen we nu eenmaal geen harde. Wellicht dat als Spotify ook beelden bij de muziek gaat streamen, dat wel gebeurt.

Luister ‘m hier!

James Blunt – Moon Landing
Bij het horen van de stem van James Blunt hebben we bij Draadbreuk altijd de neiging onze arm af te bijten en ons daarmee tegen het hoofd te slaan. Maar blijkbaar zijn er mensen die het prachtige vinden, want meneer Blunt woont ongetwijfeld in een hele dikke villa met zeventien auto’s op de oprit. Moon Landing is net zo verschrikkelijk als zijn vorige werk. Bescherm jezelf hier tegen!

Luister ‘m hier!

Gare Du Nord – Collected
Gare Du Nord maakt moderne jazz. Dat klinkt inderdaad erg vervelend, maar dat is het niet. Denk aan laidback melodieën, een zwoele zangeres en sexy ritmes. Collected is een verzamelalbum van de Nederlandse groep, die het over de hele wereld goed doet. Wij zeggen: mocht het met Jonathan Wilson niet lukken bij je vriendin, moet je deze even aangooien.

Luister ‘m hier!

Deezer

TomTrago

Tom Trago – The Light Fantastic
Vette dj hoor, die Tom Trago. Beetje house, beetje minimal, lekkere beat en voor je het weet sta je alweer een uurtje te trippen met The Light Fantastic, zijn derde album alweer. Met deze plaat waan je je al dansend ergens in een donkere Europese club, terwijl er een aantal mooie vrouwen tegen je aan lopen te schuren en de barman je nog een glas wodka inschenkt. Daar houden we van!

Luister ‘m hier!

David Bowie – The Next Day Extra: New Studio Tracks
Ouwe mannen hoeven niet met pensioen. David Bowie (die je misschien wel kent van deze briljante videoclip, en anders van zijn fantastische muziek) leek ermee gestopt te zijn, maar kwam begin dit jaar opeens met een nieuwe plaat. En blijkbaar had hij nog wat over, want dit zijn vijf nieuwe songs. En die laten een herboren Bowie horen. Wij zijn blij!

Luister ‘m hier!

Cut Copy – Free Your Mind
Voor alle hipsters onder ons: mocht je een avondje lekker gek willen dansen, dan is Cut Copy een aanrader. Dit Australische producerscollectief combineert new wave uit de jaren tachtig met moderne elektronica. Dat is af en toe wat zweverig (die stem!), maar ergens heeft het ook wel weer wat. Voor mensen die van vrolijk met een donker randje houden.

Luister ‘m hier!

Zelf tips op een van deze streamingdiensten? Zet ze hieronder in de comments!