Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (8) met Android 4.4, Apple-complotten en smart tv’s

Dennis de Vries

In de studio van Draadbreuk schijnt altijd de zon. Daarom is het ook nog gewoon licht buiten terwijl jullie dit na zeven uur ’s avonds kijken. Dat is heus niet zo omdat we het eerder op de dag opnemen. Echt niet. Vandaag buiken Ger en Dennis uit terwijl ze het hebben over een nieuw Android, een traag iOS en smart tv’s die al dan niet goed werken. Dus laat die afwas staan, schuif gezellig aan voor een nieuwe aflevering van Uitbuiken.

 • Vorige week was het tijd voor een nieuwe versie van Android en het daarbij behorende Nexus-toestel. De Nexus 5 komt, net als zijn voorganger, van de lopende band bij LG rollen. Nee, we hadden ‘m zelf nog niet binnen, dus alle ervaringen zijn uit tweede hand. En zo kunnen we zeggen dat die Nexus 5 volgens ons best tof is. Datzelfde geldt voor Android 4.4 Kitkat. Het heeft een aantal nieuwe functies en is hier en daar wat zuiniger met de beschikbare hardware. Daarom kan het ook goed uit de voeten op smartphones met wat mindere specs. Vreemd genoeg komt er geen officiele 4.4 update beschikbaar voor de 18 maanden oude Galaxy Nexus. Wat Dennis dus op zijn toestel laat zien, is slechts ‘de launcher’. Ook hebben? Check even hier. Verder is het wachten op Cyanogenmod.
 • Kort nieuws gaat deze week over Tizen. Er dook een hands-on video op van een soort Galaxy S3 met dit door Samsung ontwikkelde besturingssysteem. Verder is er uitgerekend hoe snel apps in iOS7 naar je gezicht vliegen als je ze opent, is er een nieuwe oppergod op Twitter en experimenteert Netflix met 4k beelden.
 • Maakt Apple oude iPhones bewust trager? Als je het aan de New York Times vraagt is het antwoord ‘ja’. Een redacteur beschuldigt Apple er van haar iPhone 4 door middel van een software update onmogelijk traag te maken. Zo zou zij, denkt ze, gedwongen worden een nieuwe iPhone te kopen. Ger en Dennis hebben zo hun bedenkingen bij die claim. En hoe zit het eigenlijk met Android?
 • Onvrede over smart tv’s leidde vorige week tot de stelling: “Smart tv’s zijn nu al niet meer van deze tijd”. Een ‘domme’ tv waar je zelf zorgt voor on-demand tv, apps en internet is wenselijker dan een televisie met smart-functionaliteit ingebouwd. De meningen zijn verdeeld, hier en daar waren mensen heel erg tevreden met hun smart tv. Andere vroegen zich af wat er in vredesnaam mis is met een kabeltje van de computer naar de tv. Zelfde idee toch?
  Overigens een uitdaging voor fabrikanten van tv’s. Ger en Dennis zijn nog niet echt wild enthousiast, zoals jullie merken. Vind je dat ze ongelijk hebben? Kan jullie smart tv ze overtuigen? Laat maar weten! Ze komen graag eens langs om het af te fakkelen te beoordelen.
 • Opmerkingen? Vragen? Liefdesverklaringen? Haatmail of ordinaire spam? Laat ze lekker in de comments achter, of mail even naar uitbuiken@draadbreuk.nl

Tot volgende week!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Ik heb zelf geen smart TV met een quad-core processor, puur omdat ze heel duur zijn. Een goeie vriend van mij wel. Als ik zijn smart TV vergelijk met die van mij gaat alles razendsnel. Gaat om de uitwerking.
  Nexus 5 heeft trouwens 2.26 = 2.3 GHz quad core processor en van de iPhone 4 vermoeden ze 800 MHz en geen 1ghz, nog lager dus ;).
  En een vraag over Tizen, wanneer komt er eindelijk een smartphone met dat os uit, ze zeiden al dat het eind 2012 op een smartphone voor de markt zou komrn,. Wanneer denken jullie het te zien?

 2. thijsoost

  De Galaxy Nexus draait op een Texas-chipset, maar Texas maakt geen chipset’s meer. Voor het draaien van Android 4.4 zou een driver-update nodig zijn, maar die maakt Texas niet meer.
  Gelukkig zijn er customROM’s zoals ParanoidAndroid die Android 4.4 wel beschikbaar maken voor de G’Nex.