Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream! (week 47)

Paul Gersen

Spotify. Deezer. Netflix: Of het nu om televisie kijken of muziek luisteren gaat, Draadbreuk doet tegenwoordig alles via streamingdiensten. Het aanbod is gigantisch en dijt ook nog eens als een malle uit. Welke nieuwe releases hadden we de afgelopen tijd? Draadbreuk zet de belangrijkste, meest interessante en opvallende op een rij.

Netflix

zombieland

Zombieland

Een feelgood movie rond een zombie-apocalyps? Nee, wij hadden ook niet gedacht dat rennen voor vleesverscheurende menseneters zo leuk kon zijn. Of rennen: in Zombieland zie je Woody Harrelson en Jesse Eisenberg op de meest creatieve manieren zombies een kopje kleiner maken, op zoek naar ander menselijk leven en een Twinky. En dan huppelt de bloedmooie Emma Stone er ook nog eens in rond. Sinds Shaun Of The Dead hebben wij niet meer zo gelachen om deze wezens.

Breaking Bad

We besteedden er deze week al enige aandacht aan, maar volgens ons kan het niet genoeg geroepen worden: Breaking Bad is eindelijk te vinden op Netflix. De serie rond scheikundeleraar Walter White, die ongeneeslijk ziek is en zijn familie een kapitaal wil nalaten door crystal meth te maken en te verkopen, wordt gezien als misschien wel de beste serie van de afgelopen jaren. En terecht.

Big Fish

Bij Draadbreuk zijn we niet zo van de sprookjesachtige verhalen, maar voor Big Fish maken we graag een uitzondering. Deze prachtig door Tim Burton in beeld gebrachte film draait om een man die er beetje bij beetje achter komt dat alle sterke verhalen die zijn vader ooit vertelde, misschien helemaal niet zo sterk waren. Een prima film om even te bewaren voor kerst, mocht je daar een niet al te zoetsappige familiefilm willen kijken.

Spiderman 1 & 2

Tja, Spiderman is tegenwoordig toch een beetje het lulletje onder de superhelden. niet zo donker als Batman, niet de humor van Iron Man en met veel minder dan X-men. Toch was de triologie rond deze door een spin gebeten meneer een achterlijk groot succes. Mocht je vooral lekker wat hersenloze actie tot je willen nemen, zijn deze twee delen absoluut niet verkeerd. De schurkenrol van Willem Dafoe in deel 1 is overigens een hoogtepuntje.

Prince Of Persia: The Sands Of Time

Over hersenloze actie gesproken: wij zijn helemaal niet vies van een computerspelletje op zijn tijd, maar de goede verfilmingen zijn met moeite op een hand te tellen. In Prince Of Persia: Sands Of Time huppelt Jake Gyllenhaal met ontbloot bovenlijf door de woestijn op zoek naar een of andere, euh, gadget. Laten we het zo stellen: als de hoofdrol hier door een vrouw was gespeeld, waren de feministen waarschijnlijk over elkaar heen gevallen om te protesteren. Ach, net zoals de vorige film: een beetje hersenloos vermaak kan op zijn tijd geen kwaad. Trailer hierrr.

Spotify

JakeBugg

Jake Bugg – Sangri La

Deze bovenstaande puber mag de jeugdpuistjes dan nauwelijks ontgroeid zijn, hij wordt gezien als de vaandeldrager van een nieuwe generatie Britpoppers. Jake Bugg klinkt jong, rauw, eigenwijs en brutaal. Hij speelde het afgelopen jaar op bijna alle belangrijke festivals en dit is zijn tweede album. En dat klinkt wederom heel aardig. Oi!

Luister ‘m hier!

Lady Gaga – Artpop

We zien jullie denken: Lady Gaga, nooit van gehoord. Het is inderdaad opmerkelijk dat deze toch wel enigszins excentrieke dame nooit het grote publiek heeft bereikt. Dat gaat met Artpop wederom niet gebeuren: daar zijn de songs toch te weinig catchy voor en ook niet helemaal van deze tijd. We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat wij het in dit geval verkeerd hebben, toch? Ok, ironiemodus uit en Pokerface (‘ha ha ha’) op: gewoon luisteren die plaat!

Luister ‘m hier!

Wooden Shjips – Back To Land

Wooden Shjips komt uit San Fransisco: eens de hippiehoofdstad van de wereld. Dat verklaart meteen een beetje waar de psychedelische invloeden bij deze band vandaan komen. Wij horen groepen als The Velvet Underground en The Doors erin terug. Back to Land is een mooie plaat om languit bij op de bank te liggen en weg te dromen. En mochten je ouders nog wat vloeistofdia’s hebben: lenen die handel!

Luister ‘m hier!

The Killers – Direct Hits

De kerst komt eraan en dat betekent dat ieder zichzelf respecterende band een verzamelalbum uitbrengt: die doen het namelijk altijd goed onder de boom. The Killers hebben al jaren geen goede plaat meer gemaakt, maar op dit greatest hits-album horen we ook songs uit de tijd dat de band nog wel knalde. Ook toegevoegd: twee nieuwe nummers die zoals verwacht het glazuur van je tanden bijten.

Luister ‘m hier!

Keane – The Best Of Keane

Ook de heren van Keane verdienen deze winter graag een centje bij en hebben een verzamelalbum uit. En dat is toch een kunst voor een band die al jaren telkens hetzelfde liedje maakt. Nu zullen ze wel iets doen wat de massa aanspreekt, maar ons ding is het niet. Naar verluidt gaan ze nu even een tijdje tussenuit. Kunnen wij wel mee leven.

Luister ‘m hier!

Deezer

Mia

M.I.A. – Matangi

Op een of andere rare manier hebben we een zwak voor M.I.A. Niet omdat ze een tijdje terug in een videoclip van Madonna mocht komen opdraven, maar omdat ze lekker eigenzinnige muziek maakt: een combinatie van elektronica, hiphop en Indiase invloeden. Haar nieuwe album Matangi bevat wederom al die ingrediënten. Even wennen, maar dan lekker.

Luister ‘m hier!

Pepijn Lanen – Sjeumig (!!)

Pepijn Lanen kennen we ook  wel als Faberyayo van De Jeugd Van Tegenwoordig. Hij heeft net een boek uit en speciaal voor Deezer sprak hij hem in. Geen beats, geen raps, geen samples: gewoon een luisterboek. Lanen draagt echter met zo’n flow voor, dat je zonder het te merken bijna zit mee te knikken. Oh, en hoe raar het is? Heel raar. De Jeugd van Tegenwoordig is er niets bij.

Luister ‘m hier!

Robbie Williams – Swing Both Ways

Inderdaad: Robbie Williams leeft ook nog! Weliswaar met een kilootje meer – College Tour gezien? – maar toch. En omdat het zo’n beproefd recept is, is hij nu terug met een swingalbum. Dat doet het namelijk altijd zo leuk met de feestdagen. Ach, hij heeft er wel een bilk bekende mensen opengetrokken die meedoen, zoals Lily Allen, Rufus Wainwright, Kelly Clarkson en Michael Buble. Geen album waar dan ook maar iemand aanstoot aan neemt als je ‘m opzet. En dat is ook een kunst.

Luister ‘m hier!

Zelf tips op een van deze streamingdiensten? Zet ze hieronder in de comments!

Reacties

  1. Jim Kasteel

    Ik ben erg blij met Breaking Bad. Bedankt Paul!