Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

7 tips voor meer likes op Instagram

7 tips voor meer likes op Instagram
Bart
  • Op 17 november 2013

Instagram is het nieuwe Facebook. Tenminste, als het aan Draadbreuk ligt. Geen geneuzel met semi-emotionele teksten, ellendige shit die gedeeld wordt en Candy Crush-achtige meuk. Nee, gewoon plaatjes kijken, meer niet. Maar wat moet je doen om nog wat extra likes binnen te harken? Hier zeven tips voor het ideale kiekje.

Bij Curalate zijn ze niet vies van een beetje big data. Dus doken ze in – naar eigen zeggen – acht miljoen Instagramfoto’s om te achterhalen welke afbeeldingen goed scoren op het medium. Van dominante kleur (blauw scoort beter dan rood) tot de verlichting (lichte afbeeldingen doen het beter dan donker), de belangrijkste geheimen zijn feilloos achterhaald.

Dat leverde een mooie set informatie op die in een kraakheldere infographic is gegoten. Goed, gezien het onderwerp was het misschien origineler geweest als ze het in zeven Instagramfoto’s hadden geplakt, maar zo’n grote plaat deelt een stuk makkelijker. Doen wij dus ook maar effe:

ku-xlargev2

Alle credits voor Curalate, vakwerk! Klik op de infographic om ‘m in goede kwaliteit te zien, ze verdienen het!

Nog meer likes vergaren? Plemp je profiel in de reactiepanelen onder dit artikel. Dan wisselen we met elkaar wat nog wat hartjes uit.

 

> Lees ook: Zit jij al op Tinder? 5 tips om een match te krijgen