Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe selfiecam van Canon: waarom?

Nieuwe selfiecam van Canon: waarom?
Ger
  • Op 16 september 2014

Je verwacht het niet van een gerenommeerde fabrikant als Canon, maar ook zij zetten vol in op de selfiecam. Dachten we vorig jaar dat de Canon Powershot N min of meer een gebbetje was, blijken de Aziaten nu doodleuk een tweede editie uit te brengen. Met een opmerkelijk design, waarbij het display omhoog wordt geklapt moeten er fantastische selfies gemaakt kunnen worden. Tja. 

Ik wil hier graag niet zo zuur doen. Draadbreuk is fan van tech en gadgets, maar als we iets driewerf K.U.T. vinden, dan zeggen we het ook. Van de selfiehype worden we een beetje moe. Je zou denken  dat we inmiddels wel weer toe zijn aan iets nieuws, in plaats van met z’n allen zo zwoel mogelijk in de frontfacingcamera van je gare smartphone te kijken. Maar blijkbaar vindt een gezaghebbend fotografiemerk als Canon het nog steeds tof. Vreemd eigenlijk. Hieronder een kleine impressie van de pocketcam.

Video: Canon Powershot N2

Video van: Point Technology

Toegegeven: ergens vinden we het ook wel leuk dat Canon (weer) lekker gek doet. Een producent die bekend staat om kwalitatief hoogwaardige spiegelreflexcamera’s en camcorders die opeens minicamera’s voor kids maakt – daar houden wij van. De kans dat het een flop wordt, is echter best groot. Herinneren jullie de Canon EOS M nog? Misschien wel de meest gefaalde systeemcamera ooit. Een opvolger is er dus nog steeds niet.

Canon Powershot N2 kopen?

Waarom de Powershot N wel een update krijgt is ons een beetje onduidelijk. Echt goed verkocht het ding niet en de belangrijkste vraag – waarom moet je dit kopen? – kunnen wij  niet beantwoorden. Ongetwijfeld heeft de Powershot N2 goede beeldkwaliteit. De specs zeggen in dat licht genoeg. Het model heeft een 16,1 megapixelsensor, 8 x optische zoom en een diafragmabereik dat loopt van f/3.0 tot f/5.9. Verder kun je in 1080/30p filmen, heeft het ding wifi en NFC aan boord en is het touchscreen met meer dan 460.000 pixels haarscherp. Kortom: op dat vlak geen problemen.

Maar zijn ‘prima foto’s’ dan een reden om een speciale, fysieke selfie-compactcamera te kopen? Volgens mij niet. Daar gebruikt iedereen zijn smartphone voor. Daar is de frontcam nog altijd niet al te best van, maar dat lijkt de hele wereld geen ene reet uit te maken. Bovendien zijn mobieltjesmakers druk bezig juist die camera flink te verbeteren.

Ik kan me dus niet voorstellen dat jullie met z’n allen naar de winkel rennen op de Canon Powershot N2 te gaan kopen. Mochten jullie dat wel doen, neem in december dan 300 euro mee, want dat is de adviesprijs.

 

Canon Powershot N2