Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Check dit: 2 dikke videocams van Canon

canon ax350
Jeroen den Otter

De enthousiaste videografen onder ons kunnen hun hart ophalen, Canon heeft namelijk de XA35 en XA30 videocamera’s onthuld. Twee kloeke units van meer dan 2000 euro die uitstekend zijn voor het vastleggen van professionele beelden.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, deze handheld videocamera’s zijn duidelijk bedoeld voor mensen die meer zijn dan de huis, tuin en keuken videograaf. Waarom eigenlijk? Nou, je kan er maar liefst 2 SD-kaartjes in proppen. Professioneel! En beide hebben een XLR-audio aansluiting. Uiterst professioneel! De XA35 kan zelfs ongecomprimeerde beelden real-time versturen naar je tv-uitzending. Toppunt van professioneel! De XA30 kost je overigens € 2.009,99 en de XA35 € 2.339,99. Koekoek, ja dat zijn prijzen natuurlijk maar wat krijg je daar nou voor?

Links de XA35 en rechts de XA30

Links de XA35 en rechts de XA30

Features

Beide videocamera’s zijn ontzettend licht en compact wat erg handig is al je on-the-go even een shot wilt opnemen. Ster in de marge: De compactheid doet volgens Canon geen concessie aan kwaliteit waardoor het beeld uit deze compacte units er prima uitziet. Ook zitten in beide cams HD CMOS Pro-sensoren die erg handig zijn als je veel in lage lichtomstandigheden filmt. Door de hogere gevoeligheid voorkom je ruis en daardoor zien beelden er helder en scherp uit zelfs met weinig licht.

Lens

Op beide cams zit een groothoeklens met 20x zoom voor een groot bereik van 26.8 tot 576mm, Daarnaast is het uitgerust met Canon’s intelligente Optical Image Stabilization System langs 5 assen met Dynamic IS. Een mond vol moeilijke termen die staan ‘voor uiterst gestabiliseerde beelden’. De lens heeft daarnaast 8 lamellen met een cirkelvormig diafragma om een een zo goed mogelijke ‘bokeh’s tot stand te brengen.

Dit is nou bokeh

Dit is nou bokeh

Wi-Fi

Anno 2015 kan deze laatste feature natuurlijk niet missen: Jawel, Wi-Fi! Dual-band 5Ghz wel te verstaan. Je kunt beide cams op afstand bedienen, bestanden draadloos via ftp doorsturen en gelijk op je browser bekijken.

Canon voor dummies

Hoewel het professioneel spul is hoeft dat per definitie niet te betekenen dat een dummie hiermee niet kan filmen. Er zijn volledige automatische modi beschikbaar waardoor het apparaat ook voor minder bevoegden gebruiksvriendelijk is.