Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe serie compacts van Nikon

Nieuwe serie compacts van Nikon
Jeroen den Otter

Wie dacht dat de compact camera’s op sterven na dood waren heeft het mis. Nikon vernieuwt namelijk doodleuk haar line-up. Van compact systeem cams tot de meest basic Coolpix-variant. Wat is er nieuw en bovenal, wat voegt het toe naast je smartphone camera?

Hippe Nikon DL camera’s

Nikon heeft de line-up van compacts verdeeld in twee segmenten. De DL-reeks voor de wat meer geavanceerde gebruiker met lekkere specificaties, en daarnaast ook een ‘hip’ (lees: ouderwets) uiterlijk. In deze premium reeks heeft Nikon de volgende modellen gelanceerd:

  • Nikon DL 24-85 f/1.8-2.8   | Verwacht in juni voor  749,-
  • Nikon DL 18-50 f/1.8-2.8   | Verwacht in juni voor 929,-
  • Nikon DL 24-500 f/2.8-5.6 | Verwacht in juni voor 1019,-

Elke camera heeft een vast NIKKOR-zoomobjectief met een optiek die vergelijkbaar is met die van Nikon D-SLR-objectieven en een snelle CX-formaat sensor van 1 inch. Daarnaast kunnen alle DL camera’s foto’s van 20,8 megapixels vastleggen in de JPEG- of NEF(RAW)-indeling en 4K/UHD-films met 30p/25p opnemen.

Het mooie van deze DL-lijn is dat het geen apart platform is binnen Nikon. Je kunt namelijk op de ISO 518-flitsschoen, welbekend van allerhande Nikon D-SLR’s, gewoon je speedlight-flitsers bevestigen. De bedieningsknoppen, instelschijven en menu’s zijn daarnaast ook identiek aan de D-SLR’s.

Concluderend kunnen we zeggen dat de DL-lijn zeker met de goede sensor/4K opname en RAW-afbeeldingen een plus vormen bovenop alledaagse smartphonecams. Toch zal het niet iedereen aanspreken omdat het premium smartphone-segment ook al de weg naar 4K video heeft gevonden.

Coolpix

Naast de DL-lijn hebben de Coolpix-cam’s ook een upgrade gehad. Er zijn twee soorten modellen: de standaard compacts en de super zoom. Dit zijn de edities die uitkomen:

  • Coolpix B700 met 60x optische zoom en 4K UHD
  • Coolpix A900 met 35x optische zoom en 4k UHD
  • Coolpix B500: 16 megapixel knaller met 40x optische zoom
  • Coolpix A300: Basic variant, met 8x optische zoom

In dit segment zou een plus boven de smartphonecamera vooral de enorme zoom zijn. Terwijl je het met je telefoom moet doen met digitale zoom, kunnen deze apparaten optisch zoomen, waardoor er niets verloren gaat van de kwaliteit van je plaatjes.

De nieuwe Coolpix lijn.

De nieuwe Coolpix lijn.

 

Check de nieuwe DL camera’s in dit epische filmpje van Nikon:

https://www.youtube.com/watch?v=Ta54piwWvqA