Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Scoop: Geen systeemcamera met Android voor Panasonic

Scoop: Geen systeemcamera met Android voor Panasonic
Ger
  • Op 13 juli 2015

Er komt de komende jaren geen systeemcamera van Panasonic met een besturingssysteem als Android op de markt. Dat verklaarde Shigeo Sakaue, supervisor van het consumer planning team van het Japanse merk exclusief tegenover Draadbreuk.nl. Het zou teveel problemen opleveren, vooral op het gebied van veiligheid.

“We moeten zoveel geheime informatie prijsgeven aan derden om gebruik te kunnen maken van een OS als Android, dat willen we absoluut niet”, meent Sakaue. “Dat is een flink probleem.”

Afhankelijk

Klinkt heel spannend natuurlijk, maar het komt erop neer dat het merk gegevens over haar software en producten liever voor zichzelf houdt. “Het is erg ingewikkeld om zoiets goed te regelen: je moet vrij veel bekendmaken. Bovendien zijn we dan afhankelijk van een merk als Google.”

Sakaue deed de uitspraken tijdens een meeting met betrekking tot de nieuwe camera line-up van de fabrikant. In de komende maanden worden weer verscheidene nieuwe camera’s verwacht. Een Micro Four Thirdscamera met Android, Firefox of andersoortig smartphone OS zal daar dus niet tussen zitten.

"Big, big problem" om Android op een Panasonic camera te krijgen.

“Big, big problem” om Android op een Panasonic camera te krijgen.

 

“We hebben Android uitgeprobeerd op de Panasonic DMC-CM1, maar die verkoopt niet best”, vervolgt Sakaue. “We zijn aan het bekijken wat we met een eventuele opvolger van deze compactcamera gaan doen, maar de komende tijd gaan we met de systeemcamera’s hoogstwaarschijnlijk niet die kant op.”

Alleen Samsung

Momenteel is alleen fabrikant Samsung druk in de weer met smartphone-besturingssystemen op camera’s. Het laatste wapenfeit van de Koreanen is de Samsung Galaxy NX, een high end-systeemcamera met Android. Eerder liet fabrikant Olympus ook al weten zich niet te focussen op besturingssystemen van derden.

Reacties

  1. Joop213

    Toch jammer dat al die fabrikanten daar niet over nadenken. Eigenlijk snap ik daar geen hol van. Werk een samen!