Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy Note 5, Lumia’s en nieuwe iPod

De wandelgangen met Galaxy Note 5, Lumia’s en nieuwe iPod
Redactie

Natuurlijk kun je je strikt aan de feiten houden als technieuws-medium. Maar wat moet je dan met al die anonieme bronnen die constant de meest spectaculaire dingen in je oor fluisteren? Die behandelen we op zondagochtend. Deze week geruchten over de Galaxy Note 5, Lumia’s en – lol – nieuwe iPods?

 

Galaxy Note 5 komt eerder

Helaas, géén Samsung Galaxy Note 5 dit jaar op de IFA elektronicabeurs in Berlijn. Samsung heeft besloten ‘m iets naar voren te schuiven en half augustus al te presenteren. De reden: iPhones. Doorgaans was iedereen een dag of twee heel enthousiast over de nieuwe Galaxy Note, om vervolgens zijn aandacht 100% te richten op de nieuwe iPhones die kort daarna gepresenteerd werden. Door de boel wat naar voren te schuiven, hoopt Samsung dat we het met z’n allen wat langer over hun toptoestel gaan hebben.
Waarom lanceren ze ‘m dan niet een paar weekjes later, net na de iPhone? Schijnbaar denken de Koreanen zelf ook niet dat ze qua aandacht gaan winnen van Apple.

 

Serie nieuwe Lumia’s


Niet één, niet twee maar ZES nieuwe Lumia-toestellen zitten in de pijpleiding. De baas van onaangekondigde smartphones, evleaks, meldt dat op Twitter. Hij heeft het zelfs over ‘minimaal’ zes toestellen, dus het kunnen er net zo goed twintig zijn. Specifieker wordt hij niet, dus we hebben geen idee of daar ook het lang, langverwachte nieuwe vlaggenschip tussenzit.
Ja! Waar blijft de opvolger van de Lumia 1020?! Geen idee. Er gaan wel geruchten over de Lumia 940 en 940 XL. Laatste roddels zijn dat die een flitser aan de voorkant krijgt. Voor selfies weetje.

 

Wekelijks Apple gerucht. Nieuwe iPods?

Ooit was de iPod dé muziek om muziek te luisteren. Maar toen kwam de iPhone en realiseerden we ons dat we net zo goed die konden nemen. Sinds 2012 zijn er dus geheel logisch geen nieuwe iPods meer gemaakt, want waarom zou Apple? Maar schijnbaar komt daar verandering in. Aankomende dinsdag gaat Apple nieuwe iPods presenteren. Het gaat om een iPod Touch met wat krachtigere hardware. De Nano en Shuffle hebben alleen een nieuw kleurtje. Klinkt onwaarschijnlijk? Deze Franse site heeft anonieme bronnen.
Lol, waarom zou Apple dit doen? Apple Music. Hiermee kunnen ze nieuwe iPods geschikt maken voor Apple Music. Zo gaat het gerucht.