Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Waar zijn de Casio-camera’s?

Waar zijn de Casio-camera’s?
Ger
  • Op 14 november 2014

Een vraag die jullie je waarschijnlijk nooit stellen, maar onder het genot van een drankje bij de Vrimibo komt er weleens wat langs: waar zijn de Casio compactcamera’s?

Iedereen kent Casio van de rekenmachines. De volleert gadgetkenner weet echter dat het van origine Japanse merk ook een flinke lijn aan vooral goedkope compactcamera’s had. Die toestellen presteerden op het gebied van beeldkwaliteit lang niet altijd even goed, maar ze zagen er vaak wel aardig uit. Met gekke designtjes enzo. Toch hoor je daar al lange tijd helemaal niets meer over. Zelfs de grootste Nederlandse nerdensites publiceren niets over Casio camera’s. Hoe kan dat?

Zelfs de grootste Nederlandse nerdensites publiceren niets meer over Casio camera’s.

Welnu, Draadbreuk informeerde eens bij het almachtige bedrijf en kwam tot de schokkende ontdekking: het bedrijf verkoopt geen camera’s meer in ons kleine, koude kikkerlandje. Casio marketingmanager Bastiaan de Leeuw was per e-mail kort maar krachtig: “Op dit moment zijn er geen camera’s van Casio op de Nederlandse markt. Casio is haar assortiment aan het heroriënteren en bekijkt per nieuw model of dit geschikt is voor de Europese markt of niet. We streven altijd naar een win-winsituatie met onze afnemers, maar dat konden we helaas op de Nederlandse markt onvoldoende waarborgen.”

Casio camera

 

Want nieuwe fotogadgets, die maakt de fabrikant nog wel. Een rondgangetje op de Amerikaanse versie van Casio’s website leert dat ze een nog hippere versie van de al hippe Casio Tryx hebben, diverse ‘high speed cams’ in de markt aan het zetten zijn en ook de inmiddels vrij verfoeide en ietwat overbodige budget compactcamera’s nog altijd aanbieden.

Ook heeft het merk de speciale Casio FR-10 gelanceerd: een compactcamera waarbij de lens van de rest van de camera af te halen is, om zo volledig flexibel te kunnen fotograferen. Erg tof bedacht, maar of wij dat apparaat ooit gaan zien is dus maar sterk de vraag. We moeten het voorlopig doen met wat leuke plaatjes.

ScFR10

Tags