Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Whatsapp maakt einde aan blauwe vinkjes

Whatsapp maakt einde aan blauwe vinkjes
Dennis de Vries

Blauwevinkjesgate. Alleen dat woord is al genoeg om de koude rillingen over de rug te doen laten lopen. Vorige week was het land in rep en roer om de leesbevestiging die Whatsapp doorvoerde voor verstuurde berichtjes. Die functie kun je in een nieuwe versie van Whatsapp weer uitzetten.

Deze nieuwe versie van Whatsapp staat nog niet in de Google Play Store. Op de site van Whatsapp is nu een beta-versie 2.11.444 voor Android verschenen waarbij je in de instellingen kunt aangeven of je blauwe vinkjes wilt zien of niet. Dat doe je door in Whatsapp te drukken op instellingen > account > privacy, en dan het (blauwe) vinkje bij ‘read receipt’ uitvinken.
 
>> Download: beta-versie van Whatsapp voor Android.
  
whatsapp-blauwevinkjes-uit

Nooit meer blauwe vinkjes

Keerzijde van de medaille is wel dat jij zelf ook niet meer kunt zien dat jouw berichten gelezen zijn. Om .apk’s te installeren die je niet uit de Play Store hebt gedownload moet je eerst in je telefoon aangeven dat je daarmee akkoord gaat. Dat doe je via instellingen > beveiliging en dan ‘onbekende bronnen’ aanvinken. Daarbij hoort wel de waarschuwing: er is een hoop rotzooi aan Android apps in omloop, wees voorzichtig met wat je op je telefoon zet.

Voor wie geen zin heeft om zelf .apk-bestanden in de weer te gaan, hebben we een tussenoplossing waarmee je wel Whatsapp berichten kun lezen, maar geen blauw vinkje verstuurt naar de tegenpartij.
   
(Via Androidworld)