Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kijken: 8 trailers voor Playstation VR

Kijken: 8 trailers voor Playstation VR
Dennis de Vries

Dat virtual reality in de nabije toekomst best een dingetje wordt, daar bestaat geen twijfel meer over. In de eerste instantie lijkt er vooral voor game-ontwikkelaars een mooie taak weggelegd. Sony doet mee, met hun Playstation VR headset. En daar horen nieuwe games bij!

De PSX wordt in San Francisco gehouden en draait maar om één ding: Playstation! Het is de tweede keer dat de beurs plaats vindt, en ook ditmaal trapte het weer af met een grote keynote vol nieuwe titels. Zo werden we lekker gemaakt met grote namen als de Final Fantasy XII remake, Uncharted 4: A Thief’s End en nieuwe DLC voor Call of Duty. Niets mis mee, maar waar we écht naar uit kijken is Sony’s visie op VR.

Wanneer de Playstation VR precies te koop is, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Maar op PSX kondigde Sony alvast wel een hele lading games aan. Ook daarvan is nog niet precies duidelijk wanneer ze te koop zijn. Ergens in 2016. De bijbehorende trailers staan, om je alvast in de stemming te brengen, hier netjes onder op een rijtje.

 

8 gametrailers voor VR games op een rijtje

Eagle Flight voor Playstation VR

Iedereen die wel eens een droom heeft gehad waarin hij kon vliegen, zie die droom nu virtueel werkelijkheid worden. In Ubisoft’s Eagle Flight ben je een adelaar die over Parijs vliegt. Headset op, en wapperen met je armen!

 

 

The Modern Zombie Taxi Co. voor Playstation VR

Om eerlijk te zijn ziet dit er niet uit. Maar aan de andere kant is dit wel een soort van Crazy Taxi, maar dan met zombies. In VR. Wat wil je nog meer?

 

 

100ft Robot Golf voor Playstation VR

Golfen is voor mensen die te oud zijn om te sporten. Maar als je een potje golf kunt spelen als een robot zo groot als een flatgebouw in een stad waar alles stuk kan, dan zeg je daar geen nee tegen. 100ft Robot Golf belooft precies de juiste hoeveelheid jaren ’90 actie, in een modern jasje.

 

 

Job Simulator voor Playstation VR

Je zou zeggen dat een VR-headset uitstekend geschikt is om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit van jouw suffe kantoorbaan. Maar met deze game kun je juist ontsnappen náár een suffe kantoorbaan. Oefen het slacken en kutten in de baas z’n tijd, maar dan in je eigen tijd.

 

 

Golem voor Playstation VR

In één van de mooiere games voor PLaystation VR kruip je in de huid van een stenen Golem, en ontdek je vergane steden uit vervlogen tijden. De muziek én de controls zijn ontwikkeld door de mensen achter die in Halo en Destiny.

 

 

Psychonauts in the Rhombus of Ruin voor Playstation VR

‘Nietszeggend’ dekt de lading nog niet eens voor deze trailer. Maargoed, hier een videootje van Psychonauts die een Palmer Luckey doen. Graag gedaan.

 

 

Ace Combat 7 voor Playstation VR

Moderne straaljagers, base-jumpers, raketten: als deze game in VR net zo actierijk wordt als de trailer, dan wordt het schreeuwen en huilen op je bankstel. En ja, dat is precies wat we willen.

 

 

Rez Infinite voor Playstation VR

De Playstation VR versie van Rez Infinite is de krankzinnige wireframe shooter. Als we het zo zien, wordt dit de beste trip die je kunt zonder ‘ja tegen MDMA’ te zeggen.