Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met iPhone 7, Xperia Z6 & HTC smartwatch

De wandelgangen met iPhone 7, Xperia Z6 & HTC smartwatch
Dennis de Vries

Dikke geruchten in de techwereld deze week. De Chinese sociale netwerken puilden uit van de details over niet-aangekondigde toestellen als de iPhone 7 en Sony Xperia Z6. Zoals dat tegenwoordig hoort, tikken we alles braaf over. Datzelfde geldt voor die ene tweet van die ene dude, over de HTC smartwatch. Enjoy!

iPhone 7 specs

Het Chinese sociale netwerk Weibo is the place to be als je informatie over een telefoon vroegtijdig naar buiten wil brengen. Zo verschenen er ook flink wat details over de iPhone 7 en dat is altijd smullen. Zo zou Apple eraan werken om 3D-touch te laten functioneren voor meerdere vingers tegelijk. De vingerafdrukscanner wordt in het beeldscherm verwerkt. Apple expirementeert met draadloos opladen en denkt er verder aan USB-C in het toestel te verwerken. En om ‘m dunner te maken overweegt Apple om, hou je vast, de 3,5mm hoofdtelefoon-aansluiting gewoon maar helemaal weg te laten.
Lol, dat kan niet waar zijn. Nouja, als er iemand schijt heeft aan standaarden en handige aansluitingen, dan is het Apple wel. Koop maar een nieuwe headset bij je nieuwe telefoon, sloeber!

HTC krijgt een smartwatch

Mooi is dat. Als je Evan Blass heet en op twitter bekend staat als @evleaks, dan bezorg je menig tech-redacteur hoofdbrekens. De beste man heeft een flinke reputatie op het gebied van betrouwbare tech-geruchten. Maar zoals het medium Twitter betaamt, spendeert hij er vaak ook niet meer dan 140 tekens aan. En als je dan stukjestikker voor een techsite bent, hoe rek je zoiets uit van 140 tekens tot een knappe 300 woorden? Dit kunst en vliegwerk kwamen we overal op internet tegen om dat @evleaks iets zei over de eerste HTC smartwatch. Die komt in februari beschikbaar. Dat was ‘m.
Ehm…geen specs? Geen foto’s? Niks Nee, niks. Meer is er niet bekend. HTC. Smartwatch. Februari.

Sony Xperia Z6, Z6, Z6, Z6, Z6 en Z6

Overigens zijn we daarmee nog niet klaar op Weibo. Sony beloofde het wat rustiger aan te doen met hun vlaggenship-telefoons. De tijd dat ze er elke week een nieuwe uit leken te poepen, moet daarmee voorbij zijn. Maar toch zit de gang er nog lekker in. Na de Sony Xperia Z5 die momenteel veel in het straatbeeld te zien is, gaan er al geruchten over de Xperia Z6. En ook over de Xperia Z6, de Z6, de Z6 en de Z6. Volgens iemand op Weibo komt het apparaat namelijk in vijf verschillende varianten: een 4 inch Xperia Z6 Mini, 4,6 inch Z6 Compact, 5,2 inch Z6, 5,8 inch Z6 Plus en tot slot een 6,4 inch Z6 Ultra.
Hmmm, kan één van deze Xperia Z6-en nog iets nieuws? Volgens hetzelfde gerucht wordt het nieuwe vlaggenschip voorzien van een 3D-touch-achtige functie. Het scherm reageert daarbij op hoe hard je drukt. Net als met de iPhone 6S dus.