Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Instant buy: Miyoo Mini +

Purple Miyoo Mini + near a window
Ger
  • Op 13 oktober 2023

Er zijn maar weinig gadgets die je als een soort van impulsaankoop aanschaft. Doorgaans ben je als consument toch al gauw meer dan een paar tientjes kwijt voor die gekke speaker of handige fitnesstracker en dan denkt een verstandig mens toch even na. Maar Miyoo, een in Europa weinig bekend Chinees merk, lijkt het voor elkaar te hebben gekregen.

De fabrikant maakt – vooral hier op internet – furore met haar Miyoo Mini+ handheld. De Mini+ ziet eruit als een traditionele gameboy, maar draait op zeer moderne hardware en het besturingssysteem Linux. Volgens tech-expert Alexander Klöpping is het zelfs een instant buy, zo viel te lezen in zijn nieuwsbrief.

Miyoo Mini + moderne gameboy

Waarom? Bij de gadget wordt een microSD-kaart meegeleverd waarop duizenden – echt duizenden – arcade- en retro-games te vinden zijn. Bedenk een computerspel van vroeger, en het staat erop. Mario Kart? Check. Tetris? Check.

Eigenlijk alle (populaire) games die een mens vroeger op zijn of haar favoriete console speelde, kun je erop terugvinden. Voor de duidelijkheid: het gaat hier dus niet enkel om spelletjes van bijvoorbeeld de Game Boy of Super Nintendo. Nee, ook games van SEGA en zelfs de Playstation 1 zijn beschikbaar op de Miyoo Mini+.

En dat maakt het kleine apparaat enorm populair onder mensen met gevoel voor nostalgie en retro-gamers. Door zijn eenvoud en bekende knoppenstructuur begrijpt iedereen wat -ie precies op de Miyoo Mini+ moet doen en wanneer. 

En doordat er zo’n beetje ieder beschikbaar spel op staat, is het voor praktisch iedereen die ooit weleens een spelletje gespeeld heeft een heel aardig apparaat. Gewoon om even een potje Donkey Kong te spelen. Of keihard te rennen met Sonic The Hedgehog. En moet je even je agressie kwijt? Streetfighter 3 Turbo biedt een heerlijke (ouderwetse) oplossing. 

ROM’s te vinden op internet

Mocht er nou onverhoopt een spel niet op staan  – het kan in theorie – via internet kun je tal van zogenoemde ROM’s downloaden die je via het eerder genoemde microSD-kaartje eenvoudig installeert om te spelen.  Zo ontbreekt Super Mario Bros 3 bijvoorbeeld, bij Nintendo zijn ze daar nogal scherp op (geen idee waarom). Tegelijkertijd staat Super Mario 64, die gekke 3D-variant, wel gewoon voor geïnstalleerd.

Miyoo mini + kopen

Goed, vooralsnog is de Miyoo alleen via internet te verkrijgen, maar Draadbreuk.nl vraagt zich af: wanneer gaat een distributeur ermee aan de haal? Via AliExpress betaal je nu omgerekend zo’n 75 euro. 

Meer info: https://miyoo.nl.aliexpress.com/