Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (13) met iPad Mini 2, Gigaset en SGS5

Dennis de Vries

Een bijzondere aflevering van Uitbuiken vandaag met een heel bijzondere gadget. Een Android-smartphone die van de fabrikant bewust een beperkt bereik heeft gekregen. Dat scheelt veel geld, je wordt niet de hele dag afgeleid en je spreekt je opa en oma nog eens. Ohja, Ger en Dennis hebben ook de Apple iPad Mini 2 in handen om even het retina-scherm te bewonderen. En we hebben het over de Samsung Galaxy S5. Wat wil je nog meer? Dit is Uitbuiken!

 • Gadget van de week: de Apple iPad Mini 2. Niet omdat we daar nu zoveel over te vertellen hebben. Integendeel, het voelt een beetje als een verplicht nummertje. Hij is zo goed als je van Apple verwacht. Dat is knap, maar levert geen spannend verhaal op. Ondanks dat: tof om ‘m in handen te hebben en dat delen we graag met jullie.
 • Kort nieuws komt deze week van Google, die volgens de geruchten bezig zijn met een Nexus TV. Geen daadwerkelijk tv scherm overigens, maar een settopbox met Android. Als de geruchten kloppen lanceert Asus binnenkort een Mini variant van de Padfone. Verder is de gezaghebbende usb 3.0 Promotor Group -wie kent ze niet- bezig met het ontwikkelen van een uSB-plug die aan beide kanten hetzelfde is, worden je gegevens verkocht door een zaklamp-app en terwijl je dit lees gluurt de FBI door de webcam om te kijken of jij de handjes wel boven het bureau houdt. Geen grap.
 • Gigaset is niet de eerste naam waar je aan denkt als het op Android aankomt. Maar ook zij hebben nu een smartphone. Het is er alleen wel eentje die alleen belt in en om je huis, in de buurt van de vast lijn. De SL930 is een ouderwetse huistelefoon, hip gemaakt met een touchscreen en Android. Hou maar op, Gigaset, wij hebben een beter idee om de huistelefoons nieuw leven in te blazen.
 • De stelling ging over de Samsung Galaxy S5. Daar weten we officieel nog niks over, maar in het roddelcircuit gonst het al van de dikke specs. Maar de belangrijkste verbetering, zo stelden wij, zou een aluminium behuizing zijn. We zijn wel even klaar met dat plastic. Wat vonden jullie? Check de uitzending maar…
 • Opmerkingen? Vragen? Liefdesverklaringen? Haatmail of ordinaire spam? Vind je het geluidje van het intro irritant? Iets anders op je lever? Laat het lekker in de comments achter, of mail even naar uitbuiken@draadbreuk.nl

Reacties

 1. Dave Zeegers

  Leuke aflevering, met laatste sint chocolaatjes op schoot weer lekker uitgebuikt en uitgeboken..
  In eerste instantie lijkt het me een leuk idee, zo’n basestation zodat je smartphone dect support (niet de gigaset), maar als je dan gaat kijken naar hoeveel mensen hun eigen thuis telefoon nummer weten denk ik dat het weinig zin heeft. En waarschijnlijk zal de volgende generatie ons al uitlachen om het feit dat wij een “vaste” telefoon verbinding hadden.

  • Dennis de Vries

   “Waarom nam je de telefoon niet op?!”
   “Ik was niet thuis.”

   Een uitgestorven dialoog.

 2. stijn v brummelen

  Ik vind het padfone idee ook geweldig. Het lijkt me heel handig, maar alleen als jij de enige gebruiker van de tablet bent

 3. BroodjeKaas

  Eens met Ger (en blijkbaar ook de rest van de wereld) wat betreft de Padfone: compleet zinloos! Voor hetzelfde geld koop je twee losse producten (en dan kan je je tablet wél gebruiken als je telefoon het niet doet). Met mijn hand over de webcam heb ik nog een tip voor iedereen die zich bekommert om zijn of haar privacy (of graag zaklamp-apps gebruikt): mensen met Android 4.3 of hoger kunnen permissies van apps regelen via een verstopt menu (om bij dit menu te komen heb je een snelkoppelingsapp nodig, zoals ‘App Ops’ van ‘Lars Team’)! En wat betreft vaste telefoons: ik zie er de voordelen wel van in, het blijft relatief goedkoop. En omdat bellen tegenwoordig meestal via internet gaat, zou je in principe ook met je smartphone via je ‘vaste’ lijn moeten kunnen bellen. Beter gezegd, dat konden KPN gebruikers tot voor kort ook met de KPN Bellen app, die helaas momenteel niet te installeren is omdat er nog teveel kinderziektes in zaten.

 4. Rik

  Zo’n kleinere usb lijkt me wel noodzakelijk naar de
  toekomst toe want apparaten worden steeds dunner, lichter en dan moeten
  (net zoals met de lightningconnector) de aansluitingen ook platter en
  efficienter. Bovendien zou het idd. ook leuk zijn al ik niet steeds meer met die sticks zit te prullen..

 5. Rik

  @BroodjeKaas:disqus ik ben het volkomen oneens met wat je zegt. De padfone infinity kost met tabletgedeelte bij €865, zoek even een tablet én een smartphone die samen evenveel kosten en allebij even goeie specs. gevonden? nee. Wat stijn v brummelen zegt klopt wel, als gezin is dit niet het apparaat dat je moet aanschaffen. Ik snap ook niet waarom je een tablet een een smartphone tegelijk zou willen gebruiken? hoe meer in 1 apparaat hoe beter toch?

  • BroodjeKaas

   Ja hoor, gevonden! Echt moeilijk is dat niet: de in deze aflevering genoemde iPad Mini Retina is verkrijgbaar vanaf €388, en een Google Nexus 5 heb je voor €400, en dan houd je nog €77 euro over om een ijsje voor te kopen (en dan heb je 2 apparaten die ieder betere specificaties heeft dan de Padfone). Verder ben ik het met je eens dat het soms voordelig is om minder apparaten te hebben, maar ik zie een ’tablet-hoes’ ook als een apparaat. Een heel kwetsbaar apparaat, want als één van beiden (met name je telefoon) kuren krijgt, heb je dubbel pech!

  • Dennis de Vries

   De vergelijking tussen een PAdfone en een Nexus/iPad Mini gaat niet echt op. Kun je alle apps twee keer kopen. En je tablet is kleiner.
   Maar toegegeven, voor de prijs hoef je het niet te doen. Een Nexus 5 en Nexus 10 kost ook ongeveer hetzelfde. Jammer dat Asus de prijs nét niet wat lager dan dat weet te krijgen, alhoewel het natuurlijk moeilijk concurreren is met de prijzen van Google.

   Maar dat is niet eens de belangrijkste reden dat ik de Padfone als idee briljant vind. Het is nogal drastisch, wat Asus doet, maar het is simpelweg de beste manier om tablet en smartphone met elkaar te syncen. Met een aparte telefoon en tablet heb je twee aparte geheugens die je los van elkaar moet vullen met de apps en bestanden die je nodig hebt. Een tablet en smartphone zijn op zoveel vlakken precies hetzelfde, beide kopen is op veel punten dubbelop. Nu kun je, zeker als beide apparaten Android hebben, elke sync-optie en clouddienst gebruiken die je wilt. Maar overstappen tussen beide zal nooit zo naadloos gaan als met een Padfone-oplossing. Video’s spelen gewoon verder, tabs staan nog open en je kunt teksten oppakken bij het leesteken waar je gebleven was.

   De Padfone is nog lang niet perfect, al is het maar vanwege het feit dat je een dom beeldscherm in je handen hebt zodra je de telefoon weghaalt. Maar tot er iets beters is, biedt het wel een praktische oplossing voor een wildgroei aan apparaten in huis die allemaal hetzelfde voor je willen doen.

  • BroodjeKaas

   Zeker, een Padfone heeft ook een hoop praktische kanten. Maar ik weet niet zo goed of een smartphone en een tablet dé apparaten zijn om samen te voegen: beiden worden voornamelijk gebruikt voor entertainment. Beetje surfen, spelletje, op de kaart kijken etc.. En juist voor die toepassingen denk ik dat het synchronisatieprobleem snel opgelost zal worden. Op Android is het volgens mij al zo dat je voortgang in games aan je account wordt gekoppeld, geopende tabbladen worden gesynchroniseerd binnen Chrome en bestanden bewerkt en opgeslagen kunnen worden met Drive, mocht je dat willen.
   Wanneer het voor mij pas écht interessant zou worden, is als telefoons krachtig genoeg zijn om je laptop te vervangen (je hebt nu natuurlijk ook een dock voor de Padfone, maar dat lijkt me geen laptopvervanger – al was het maar om Android). Ubuntu heeft bijvoorbeeld al pogingen gedaan om dit te realiseren (goed concept, maar nog niet goed uitgewerkt). Ook voor Microsoft liggen hier denk ik mogelijkheden.

   (waarom dit plaatje hieronder in tweevoud staat begrijp ik niet, ik krijg ze ook niet meer weg)

  • Rik

   ik snap eigenlijk niet goed waarom je een smartphone/tablet hybride niet functioneel vind. Het is toch juist omdat je met beide apparaten ongeveer het zelfde doet dat het handig is ze te combineren?

  • BroodjeKaas

   In principe wel. De tablet hangt eigenlijk een beetje tussen de smartphone en laptop in, maar zit qua functionaliteiten heel dicht bij de smartphone. Dan zou je de tablet en smartphone natuurlijk samen kunnen voegen, maar dat biedt denk ik weinig nieuwe functionaliteit. Ik zie de tablet liever samengaan met de laptop dan met de smartphone (in lijn met Microsoft, maar dan nog functioneler).

  • Dennis de Vries

   Ik zeg: Motorola Atrix 4G. Zo’n idee als wat jij nu ook oppert, (smartphone die laptop/pc aandrijft) maar verder weinig meer van gehoord.

  • BroodjeKaas

   Die was ik alweer bijna vergeten. Op zich vond ik dat een leuk concept, maar het ontbrak aan alles (stijl, rekenkracht, eenheid tussen het telefoon OS, Android, en het desktop OS, Ubuntu). Maar ik sta open voor nieuwe pogingen!