Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Xbox One: vier aankondigingen op E3 die de moeite waard zijn

Xbox One: vier aankondigingen op E3 die de moeite waard zijn
Bas
  • Op 19 juni 2015
  • https://draadbreuk.nl

De afgelopen week heeft Microsoft op de jaarlijkse gamebeurs E3 in LA flink uitgepakt. Op de grootste gamebeurs van het jaar geven alle game gerelateerde bedrijven een voorproefje van wat er het komende jaar allemaal wordt uitgebracht. tot op heden was er nog niet veel spannends aangekondigd voor de next-gen consoles Playstation 4 en de Xbox One. Hieronder geef ik een korte omschrijving van de vetste aankondigingen van Microsoft over de Xbox One.

Xbox One Elite-controller

De Xbox One krijgt een zogenoemde ‘Elite-controller’. De thumbsticks en d-pad zijn verwisselbaar, zodat je zelf kan bepalen wat voor type controller je het fijnst vindt. Alleen vraag ik me wel af in hoeverre dit veel verschil maakt in de gameplay ten opzichte van de gewone controller. Wat wel heel tof is, is dat je de gevoeligheid van de triggers kan bepalen. Menig shooterliefhebber zal hier dan ook erg vrolijk van worden. Verder is het ook nog mogelijk om elke knop bovenop de controller toe te wijzen aan vier kleine pedaaltjes aan de onderkant. Je moet wel erg into games zijn wil je deze controller hebben, want de adviesprijs is niet mis: maar liefst 150 euro.

Kek doosje

Kek doosje

 

 

Backwards compatibility Xbox 360 games

Altijd is er de vraag als er een nieuwe console of handheld uitkomt: kan ik mijn oude games nog wel spelen? Toen de Xbox One net uitkwam was het antwoord al snel een dikke nee. Maar daar komt nu verandering in. Backwards compability, wat houdt dat in? De games die je gedownload had op je Xbox 360 zijn straks beschikbaar op de Xbox One. Heb je alleen CD’s? Geen probleem, die zijn ook speelbaar. Hoe werkt het? Simpel, je download de Xbox 360 applicatie op de One en je krijgt een volledige weergave van de Xbox 360 interface. Het is als het ware een virtuele machine in de Xbox One en dat is best wel cool.

XboxOneConsole_Web

Game previews en mods

Steamgebruikers zijn hier al bekend mee. Games uitproberen nog voordat ze af zijn of uitkomen. Games als Fifa 16 en Gears 4 zullen bijvoorbeeld eerder beschikbaar zijn om uit te proberen. Het is  in de toekomst zelfs mogelijk om mods die voor de PC-versie van sommige spellen worden gemaakt, op de Xbox One speelbaar zijn. Je moet hier vooral denken aan een game als Fallout 4 en andere role playing games. Microsoft maakte eerder dit jaar al bekend dat je straks games kan streamen naar elk apparaat dat draait op Windows 10. Voor mensen met een gameverslaving zal het knap lastig worden om hun Xbox te laten staan, want het enige wat je nog nodig hebt is een controller en computer met Windows 10. Moet natuurlijk de Xbox wel ten alle tijden aanstaan. Dat dan weer wel. In de trein met je vrienden Call of Duty spelen is binnenkort dus mogelijk!

 

 

Reacties

  1. PitaBroodje

    Die controller ziet er gelikt uit, maar dat is al gauw de helft van de prijs van de Xbox One..

  2. Ewex

    Gamen in de trein is niet echt zo makkelijk aangezien je Xbox One en je Windows10 device binnen het zelfde netwerk moeten zitten…