Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Anonabox geeft overal toegang tot pr0n (en meer)

Anonabox geeft overal toegang tot pr0n (en meer)
Dennis de Vries

Sommige apparaatjes zijn zo suf, maar toch zo tof. De Anonabox bijvoorbeeld. Een klein wit kastje ter grootte van een luciferdoos, met drie ingangen voor kabeltjes, dat momenteel bakken met geld binnenhaalt op Kickstarter.
 

Wat is de Anonabox?

De makers zelf maken het niet echt veel sexier met hun beschrijving: “The anonabox is an open source embedded networking device designed specifically to run Tor.” In andere woorden, de Anonabox zorgt dat je anoniem over internet kunt surfen. Al je verkeer wordt via het TOR-netwerk geleid via een serie proxy’s, waardoor je (zo goed als) onvindbaar wordt.
 

 
Dat is niet nieuw, TOR is al zo oud als de ui waar het naar vernoemd is. Maar het instellen van TOR vereiste altijd net wat meer werk dan je zou willen en je moest wel een idee hebben van wat je aan het doen was. Anonabox is ontzettend klein en handzaam en -belangrijker nog- volledig plug&play. Als je bij de router kunt, kun je de Anonabox er aanhangen en dan loopt al je internetverkeer, dus niet alleen van je browser, via TOR. Vervolgens laat je jouw apparaat (draadloos of via ethernet) verbinding maken, en knappe jongen die nog weet welke vunzigheid jij allemaal opzoekt op je computer.

Vieze plaatjes

Want hoe nobel de heren achter het apparaatje ook lijken, het blijven kerels. Op hun Kickstarter-pagina is te lezen dat het fundament van de Anonabox ligt in de onbedwingbare behoefte van jongens om altijd en overal naar blote vrouwen te kijken. Het omzeilen van internetfilters op scholen bracht het idee tot leven. Gelukkig hebben ze voor de Anonabox al snel veel belangrijkere toepassingen bedacht. Zo kunnen ze voor journalisten en activisten in bepaalde landen het contact met de buitenwereld veiligstellen door internet-censuur te omzeilen. Maar ook dichterbij huis kan hij nuttig zijn, bijvoorbeeld door streaming videodiensten in andere landen te ontsluiten, zoals Hola Unblocker bijvoorbeeld doet.
 
anaonabox-uitleg1
 
De Anonabox heeft inmiddels al ruim $450.000 opgehaald, terwijl het doel $7.500 was. Dat mag je best een succes noemen. Je kunt nog meedoen, voor een goede 50 euro krijg je er begin 2015 eentje thuisgestuurd. Dan kan ook jij zonder zorgen overheidscensuur omzeilen….of vieze plaatjes opzoeken op de schoolcomputer.