Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: iPad Air 2, Nexus 9 en Oppo N3

De wandelgangen: iPad Air 2, Nexus 9 en Oppo N3
Dennis de Vries

Natuurlijk ging het deze week veelvuldig over de producten die HTC aankondigde. Maar omdat we nooit tevreden zijn, praten we ook oeverloos over de producten die nog niet zijn aangekondigd. Zoals de Nexus 9 en Apple iPad Air 2. Doordeweeks negeren we geruchten als het even kan, maar op zondag vinden we alles best.

Apple iPad Air 2 foto’s gelekt

ipad-air-2-thumb
Op het gezaghebbende Tinhte.vn uit Vietnam verschenen foto’s van de nieuwe iPad Air. Geen wazige plaatjes met dikke watermerken er overheen geplakt, maar gewoon knappe afbeeldingen. Daarop is volgens de site zelf een dummy van de iPad Air 2 te zien. Eentje die door andere fabrikanten kan worden gebruikt voor het ontwerpen van cases en accessoires. Het uiteindelijke design kan dus nog wat veranderen.
Maar dat zal ongetwijfeld niet gaan gebeuren, want laten we eerlijk zijn: als iemand ons had gevraagd de volgende generatie iPads te tekenen, dan hadden ze er ook zo uitgekomen. Vrijwel hetzelfde als elke iPad ooit, maar dan wat dunner. Dat laatste baart overigens zorgen. Het model op de foto’s is 7 millimeter dun. Dat betekent waarschijnlijk dat je ‘m thuis onder een glazen kaasstolp moet leggen en niet mag aanraken, om te voorkomen dat het de behuizing verbuigt.
*Update* Ondertussen moeten we uit gelekte onderdelen op kunnen maken dat het apparaat TouchID, 2GB aan RAM en een snellere Apple A8X chip krijgt. Dat zie je meteen aan de foto’s.

Ik kan niet wachten. Wanneer weten we meer? Op 16 oktober houdt Apple een presentatie, de uitnodigingen zijn verstuurd.

Dit is de HTC Nexus 9

Veel gedoe rond HTC deze week. Op woensdag lanceerden zij hun opmerkelijke HTC Desire EYE en nog veel opmerkelijkere HTC RE camera. Maar wat ze níet presenteerde, was de Nexus 9. Dat maakt niet uit, dan kunnen we daar nog even over blijven gissen en raden. Bijvoorbeeld aan de hand van de foto die het inmiddels opgeschorte Twitter acount @upleaks publiceerde. Lekker wazig, lekker nietszeggend.
Als we namelijk af moeten gaan op deze foto, dan wordt de Nexus 9 een zwart rechthoek. Punt. Als we iets beter kijken, dan wordt de de tablet, van HTC, een grotere versie van de Nexus 5, van LG. Zelfde matte materiaal, zelfde plaatsing van het Nexus-logo, zelfs dezelfde camera-unit. Kopieert HTC een design van LG? Of was iemand gewoon lui tijdens het Photoshoppen?

Ik vind dat roze niet zo mooi. Nee, maar dat is het enige wat wel scherp op de foto staat.

Oppo N3 ‘ziet er officieel uit’

oppo-n3-thumb
De laatste keer dat we over Oppo N3-geruchten schreven, zagen de gelekte foto’s er te vreemd uit om waar te zijn. Dan zijn ze dat vaak ook, want nieuwe foto’s lijken totaal niet op eerdere afbeeldingen. De Oppo N3 is die smartphone met die draaibare camera, zodat je er ook selfies mee kunt maken. Daar zijn nu nieuwe plaatjes van gelekt die veel te vrolijke kleurtjes tonen. Let wel op hoe GSMArena de afbeeldingen beschrijft; niet als officiele afbeeldingen, maar als ‘renders die er officieel uitzien’. Ja, mijn modeltreinclubkaart ziet er ook officieel uit, maar ik kom er evengoed de douane niet mee door.

Hoe lang moeten we nog wachten tot het écht officieel is? Op 29 oktober houdt Oppo een feestje persconferentie. Als er geen ballondieren worden gemaakt, zijn we hevig teleurgesteld.

Alles wat de Motorola Droid Turbo kan

Soms lekt er ook nog wel eens iets waar je wel wat aan hebt. Zoals informatie over de nieuwe Motorola Droid Turbo smartphone. Wat voor informatie? Nou, ALLE informatie. De gebruikershandleiding verscheen op internet en daarin staat precies wat het toestel kan, waar alle functies zitten en hoe je ze moet gebruiken.
Cool, wanneer kan ik ‘m kopen? Woon je in de VS? Nee? Dan waarschijnlijk nooit. Maar het is goed mogelijk dat een variant hierop later naar Nederland komt.