Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

HTC’s RE is een revolutie op cameragebied’: stelling

Dennis de Vries

HTC houdt de gemoederen nogal bezig. Niet zozeer vanwege de nieuwe smartphone die ze deze week gepresenteerd hebben. Meer vanwege de niet-smartphone die ze presenteerden. De HTC RE is de eerste camera van het bedrijf. En het kon wel eens een meesterzet zijn.

Voor wie het gemist heeft: de HTC Re is een klein cameraatje. Het heeft geen beeldscherm, geen andere functies. Slechts één knop om foto’s of video mee te maken. Via een app kun je eventueel je smartphone gebruiken als live viewfinder of opslag. Door zijn opmerkelijke vorm, een periscoopje, moet hij handzaam en overal te gebruiken zijn. Ook onder water bijvoorbeeld.

>> Lezen: Alle informatie over de HTC RE Camera
>> Lezen: ‘HTC, wat ga je doen met de RE Camera?’

 
Dan dringt de vergelijking met de GoPro’s van deze wereld zich al snel op. Maar die zijn alleen leuk voor mensen die op hun vrije zaterdagochtend lijf en leden wagen op een berg, een skateboard of fiets. 99% van de wereld doet dat niet, maar wil toch gemakkelijk filmpjes maken. Op de redactie van Draadbreuk gaan er verhitte discussies. HTC staat niet bekend om zijn fantastische camera’s, dus waarom nou juist met een camera op de proppen komen? Aan de andere kant, ik zie een gat in de markt. Vandaar de stelling:
 

‘HTC RE Camera is een revolutie op cameragebied’

 

 
Roept u maar. Is dit inderdaad de ‘GoPro voor NoPro’s’ (kudo’s voor die kop, engadget), en de camera waarmee elke Jan Lul overweg kan? Of raakt het kant noch wal en moet HTC lekker doen wat ze al jaren doen; telefoontjes maken. Gooi je reactie in de comments. De redactie is enorm verdeeld, dus wat je ook zegt: iemand hier is het sowieso met je oneens.

Reacties

  1. Smaanske

    Wat een lelijk kut ding, zorg er maar eerst voor dat ik er mee op straat gezien wil worden, dan gaan we wel kijken over een eventuele revolutie.

  2. stijn v brummelen

    Een revolutie wil ik het niet noemen, maar het is toch vet en te betalen. Het is vrij makkelijk mee te nemdn, stop hem zo in je jaszak. Echter heb ik liever een gopro, daar kan je makkelijk je sporten mee filmen.maar voor vakantiefilmpjed en foto’s is het makkelijker dan je telefoon en waterdicht etc. Dus een stapje vooruit ja, revolutie, HAHA.

  3. KungFuPanda

    Wel, ik zou hem liever nog kleiner zien en bovendien moet de kwaliteit ook nog omhoog; want die vond ik (op het eerste zicht) niet super. Oh ja, waterdichtheid en een (extra) setje waardoor je hem aan je arm of hoofd kan hangen, lijkt me ook wel handig.