Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Lumia 1030, Xperia Z4 en Huawei

De wandelgangen: Lumia 1030, Xperia Z4 en Huawei
Dennis de Vries

Het regende onaangekondigde smartphones in de wandelgangen afgelopen weken. De specs en foto’s van niet-werkende beeldschermen vlogen je om de oren. Geruchten gingen ditmaal over de Lumia 1030, Sony Xperia Z4 en er was heel veel Huawei.

 

Beeldscherm van de Lumia 1030

Als er nou één Windows Phone toestel is waar we erg benieuwd naar zijn, dan is het wel de opvolger van de Nokia Lumia 1020, met die dikke camera er in. We kunnen zelf nog wel bedenken dat het dan gaat om de Lumia 1030 en we kunnen niet wachten om te zien hoe Nokia Microsoft de lat voor smartphonefotografie weer wat hoger gaat leggen. Met een beetje mazzel hoeven we niet lang te wachten, want er doken deze week foto’s op van…een beeldscherm. Meer is het niet. Het paneel hoort bij een Windows Phone, zo is te zien aan de aanraakgevoelige knoppen. Maar het feit dat GSMArena beweert dat dit van de Lumia 1030 (of de Lumia 940. Kan ook nog) is, is volledig uit de duim afkomstig. Maakt niet uit, we dromen graag mee.

Mooi beeldscherm, heb je ook specs? Ongeveer 5 inch groot, veel verder komen we niet. Overigens is Microsoft voor dit jaar klaar met het presenteren van nieuwe toestellen, dus we tillen ‘m ff naar volgend jaar.
 

Beeldscherm van de Sony Xperia Z4

xperiaz4-scherm
En dan zou je zeggen dat het niet veel slapper dan bovenstaand gerucht kan worden. Maar ook van de Sony Xperia Z4 lekt het het beeldscherm. Eigenlijk is het niet eens een beeldscherm, maar slechts één onderdeel. Daaruit kunnen we opmaken dat de Xperia Z4 dezelfde vorm krijgt als de Xperia Z3. Hier en daar is een detail misschien wat anders, maar veel wijzer worden we er niet van.

Waarom schrijf je er dan over? Omdat het zondag is. En omdat het een mooi excuus is om de geruchten over de Sony Xperia Z4 uit voorgaande weken weer even op te rakelen. Bij deze!
 

Huawei’s snode plannen voor 2015

Bij de meeste telefoons wil van tevoren nog wel eens plaatje naar buiten komen. Naarmate de lancering naderbij komt, komen daar meestal specs bij. En dan een paar uur voor het toestel gepresenteerd wordt, plaatst iemand een wazig fotootje van het promo-materiaal op een website. Maar je hebt lekken en je hebt lekken. Bij Huawei ligt de volledige line-up van 2015 gewoon op straat. PhoneArena kreeg, zo stellen wij ons voor, een ongemarkeerde envelop in de bus met daarin een groot deel van de specificaties van Huawei’s aankomende vlaggenschip, de Ascend D8. Belangrijkste nieuws daarover is dat het toestel beschikt over een nog niet aangekondigde Kirin 950 processor en over 4GB aan RAM beschikt. Op diezelfde lijst stonden ook toestellen als de Ascend Mate 8, met 6 inch QHD scherm, de D8 en niet nader bij naam genoemde tablet.

Voor die D8 moeten we zeker wachten tot de CES in januari? Nope, dan staat de Ascend P8 op het programma. Deze smartphone gaat nog verder 2015 in. Duurt nog wel ff dus.