Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Apple iPad Pro en 4K smartphones

De wandelgangen met Apple iPad Pro en 4K smartphones
Dennis de Vries

Het is een week vol keihard nieuws over Honor, Microsoft’s Smartband en Samsungs metalen S-serie. Maar een week in de techwereld is niet compleet zonder roddels, geruchten en achterklap over producten die misschien ooit gaan komen. Zoals de Apple iPad Pro.
 

Dunste telefoon ter wereld (alweer)

vivo-gerucht-iphone
Oppo presenteerde afgelopen week zijn R5 smartphone, wat momenteel met 4,85 millimeter de dunste smartphone ter wereld is. Van ‘dunste smartphones’ weten we altijd twee dingen zeker. Het zijn ten eerste nooit de beste toestellen, omdat er allerlei concessies gedaan moeten worden om het ding zo plat te krijgen (Geen 3,5mm jack? Dat kun je toch geen telefoon noemen!). Ten tweede staat er altijd wel weer een andere fabrikant te trappelen om de kansloze titel over te nemen. Als we de geruchten moeten geloven – en tot ik een goede bak koffie heb gehad geloof ik alles – is Vivo bezig met een telefoontje dat 3,8 millimeter dun is. Dat is twee keer zo dun als de iPhone 5S. Veel meer informatie dan bovenstaande afbeelding is niet beschikbaar, maar dat maakt niet uit. Als Vivo er niet mee bezig is, dan staat er binnenkort een andere fabrikant op om hetzelfde te doen.

Will it bend? Zo te zien wel. Waarschijnlijk alleen al door er naar te kijken.
 

‘4K scherm in je smartphone’

Als we heel eerlijk zijn, zijn we nog altijd niet 100% overtuigd van de 2K-resolutie op mobiele beeldschermen. Tuurlijk, mooi scherp enzo. Maar dat is Full HD ook. Maar toch, 2K is er. LG deed het eerst, Samsung volgt en dan is het wachten tot er iemand overheen gaat met een getalletje wat nog indrukwekkender is. Die ‘iemand’ lijkt in de geval Sharp te zijn. De fabrikant is bezig met het ontwikkelen van beeldschermen voor smartphones met een 4K resolutie, zo gaan de geruchten. Dat is minimaal 3840 x 2160 pixels op maximaal 6 inch. Vanaf 2016 moeten de schermen volop in productie gaan, dus dan komen ze naar een high-end smartphone bij jou in de buurt.

Maar…waarom? Volgens het bericht omdat Chinese fabrikanten daarom vragen. En die doen dat vast weer omdat wij dat diep van binnen heel graag willen.

 

12,2 inch Apple iPad Pro

ipad-air-pro
Wat dacht je nou. Dat er een periode in het jaar is waarin geen Apple-geruchten zijn? Ha! Dan ken je sites als MacRumors nog niet. Zij halen een bericht naar boven van een Japans Apple-blog dat er inderdaad enorm ‘legit’ uitziet. Het gaat om de Apple iPad Pro, een iPad met een groot 12,2 inch beeldscherm. Het apparaat wordt iets dikker dan de iPad Air 2 en heeft iets van stereospeakers aan de voorkant. Volgens het originele bericht moet de iPad Pro de concurrentie aangaan met de Microsoft Surface 3, wat betekent dat Apple hoopt dat ze meer dan 10 van deze grote tablets gaan verkopen. Moet te doen zijn. Overigens is bovenstaande afbeelding geen abstracte kunst: dat is serieus het plaatje dat bij dit ‘lek’ hoort.

Hebb0n! Wanneer kan ik die iPad Pro of Plus halen? Er zijn net nieuwe iPads, joh. Even wachten tot september 2015.