Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Apple TV, Moto 360 & Xperia Z4

De wandelgangen met Apple TV, Moto 360 & Xperia Z4
Dennis de Vries

Gaat Apple een televisie maken? Nee. Wordt de nieuwe Moto 360 smartwatch wel helemaal rond? Zo te zien niet. Maakt Huawei zijn volgende telefoon van melkchocolade? Kleine kans. En is er nog iets te vertellen over de Sony Xperia Z4? Dit zijn de geruchten uit de techwereld van afgelopen week.

 

Lenovo lekt nieuwe Moto 360

moto-360-gelekt

 

Verdomme, Lenovo. Kunnen we dan helemaal niets aan jullie overlaten? Kwamen ze een paar weken terug nog in het nieuws doordat ze gevaarlijke malware met hun laptops meeleverden, nu laat een topman van het bedrijf een prototype van de nieuwe Motorola smartwatch slingeren. En dan niet eentje, maar meteen een hele koffer vol. Heel spannend ziet het er niet uit overigens. Een rond beeldscherm is, ondanks ons aanvankelijke enthousiasme, niet genoeg om een smartwatch tof te maken. Zeker niet als dat beeldscherm ook nog eens helemaal niet rond is. Ook de nieuwe Moto 360 lijkt een plat stukje onderaan het beeldscherm te hebben. Verder zitten er verschillende formaten en bandjes in het koffertje. Waarvan akte.
Welke van de vele opties ligt straks in de winkel? Misschien die ene, misschien allemaal, misschien geeneen. Misschien laat iemand hier wel een koffer kermishorloges zien, kan ook.

 

Apple maakt nog altijd geen TV

De naam Gene Munster zegt je wellicht weinig en dat is helemaal niet erg. Als gezaghebbend analist bij een gezaghebbend analistenbedrijf mag hij constant zijn mening en inzicht delen met de wereld. Maar binnen de techwereld is de beste man een beetje een running gag geworden. Al sinds jaren is Munster er namelijk heilig van overtuigd dat Apple een televisie, zo’n ding met beeldscherm, gaat maken. En die mening en dat inzicht deelt hij dan ook onophoudelijk, ongeacht het feit dat hij keer op keer geen gelijk krijgt. Toch zal het gerucht over de nieuwe Apple TV door hem met gejuich zijn ontvangen, om vervolgens een voor hem bekende teleurstelling op te roepen. De Apple TV waarover deze week geruchten de ronde deden, is ook wederom een settopbox. De daadwerkelijke televisie, niet van Apple, moet je er los bij komen.
Arme Gene. Grote vraag is: wat doet die nieuwe Apple TV? Stembesturing via Siri, een eigen AppStore en op de een of andere manier wordt het hét centrum van jouw digitale huiskamer. Bereid je maar voor.

 

Huawei P8 komt

huawei-p8-leaked

Een platte behuizing, metaal en een afgeslepen randje. Dat is wat we af kunnen leiden uit een gelekte foto van de Huawei P8. Het vlaggenschip van de Chinese smartphonemaker wordt op 15 april gepresenteerd op een eigen eventje. Qua specs is er al aardig wat bekend. We hebben het over een 5, 2 inch FullHD scherm, dual 13 MP camera’s, een octa-core Kirin 930 processor, 3GB RAM en een 2600mAh accu.
Leuk. Maar deze week niets gehoord over de Sony Xperia Z4? Tuurlijk wel….

 

Deze week, over de Sony Xperia Z4

Er lekten totaal niet-interessante foto’s van het LCD-paneel uit, we zagen Xperia Z4 hoesjes voorbij komen en we kregen  ‘officiële’ 3D-renders (bovenaan) te zien. Maar vergeet niet mensen, het zijn maar geruchten, wie weet doet Sony het allemaal anders met hun aankomende smartphone. Maar ik denk het niet.