Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Blackberry Vienna, HTC One X9 en Apple Pay

HTC One X9
Dennis de Vries

Als er één ding is waar de techwereld van houdt, dan zijn het wel geruchten. Gebaseerd op anonieme bronnen, over apparaten die er wellicht nooit komen. Of wel natuurlijk. Zo hopen we op de Blackberry Vienna die we deze week voorbij zagen komen, en duimen we voor Apple Pay.

Blackberry is nog niet klaar, check deze Vienna

Blackberry Vienna
Voor wie het nog niet wist: we leven in een rare wereld. Neem Blackberry nou. Als sinds de komst van de iPhone heeft het Canadese bedrijf niets meer in te brengen in de smartphonewereld. En nét als je denkt dat het bedrijf echt definitief door zijn hoeven zakt, komen ze met coole dingen. De Blackberry Priv, met gebogen scherm, uitschuiftoetsenbord én Android, ziet er niet te versmaden uit. Maar als we de geruchten moeten geloven zijn ze nog niet klaar. Deze week lekte de Blackberry Vienna uit. Ook weer Android mét toetsenbordje, ditmaal in een candybar-vorm. Ja graag!
Enkele maanden terug zei je in deze rubriek dat je het niet meer over Blackberry ging hebben, toch? Ja, wist ik veel dat deze stuiptrekking er nog aan zat te komen. Ik wil gewoon een Vienna proberen.

 

Apple Pay gaat vermoedelijk heersen

The Wall Street Journal kent er veel: ‘mensen die bekend zijn met de materie’. En die mensen zeggen regelmatig iets over materia als Apple. Zo weten ze nu dat Apple vermoedelijk een betaaldienst aan het opzetten is waarmee je tussen twee iPhones geld kunt overzetten. Het sleutelwoord is natuurlijk ‘vermoedelijk’, maar het klinkt reuzehandig. Geen gehannes met muntjes of ‘ik maak het wel naar je over’ wat er dan nooit van komt. Gewoon even de iPhones tegen elkaar en klaar. De functie wordt onderdeel van Apple Pay. Vermoedelijk, althans.
Komt deze dienst dan ook eindelijk naar Nederland? Apple Pay is hier nog niet eens te gebruiken, dus het kan nog wel even duren. Vermoedelijk, althans.

 

HTC One X9 weer gespot

HTC One X9
Hey, weet je nog? Vorige week? Toen de high-end opvolger van de HTC One A9, de One X9 ineens in het geruchtencircuit verscheen? Deze week melden diezelfde geruchten dat het stiekem helemaal geen high-end toestel wordt. Hij wordt, zoals dat zo mooi heet, ‘onder de One A9 gepositioneerd’. Budget McCheapersons dus. Om er toch nog even naar te kunnen kijken, verschenen er plaatjes van het moment dat de One X9 bij Chinese keuringsinstantie TENAA langs ging. Kunnen we met z’n allen weer roepen hoeveel hij op de iPhone lijkt, right?
iPhone, shmiPhone. Hoe zit het met de specs van dit toestel? Meh. 5,5 inch FullHD scherm, 3000mAh accu, 2GB RAM, 16GB opslag en een 13 megapixel camera. Je kent het wel.