Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met de Galaxy S6 Plus en One M9 Windows 10-editie

De wandelgangen met de Galaxy S6 Plus en One M9 Windows 10-editie
Bart
  • Op 7 juni 2015

Het houdt nooit op met geruchten in de techwereld en op zondagochtend kijken we even op ons gemak naar wat er de afgelopen week allemaal gefluisterd is. Over de Samsung Galaxy S6 Plus, de S6 Active, een roddel over HTC en Windows 10 en de releasedatum van de iPhone 6s.

 

Samsung Galaxy S6 Plus op komst

Samsung Galaxy S6 Plus

 

Wazige plaatjes van gelekte foto’s met een geheimzinnige codenaam, daar houden we van. Project Zero Two is er één van en het zou kunnen zijn dat het om de Samsung Galaxy S6 Plus gaat. Meestal komt Samsung rond de IFA in Berlijn met nieuw spul, maar het zou goed kunnen dat het nu eerder gaat gebeuren. De S6 Plus zou een 5,5 inch scherm krijgen, Snapdragon’s 808 processor en een 16 megapixel camera. De obscure foto’s? Die staan in het bovenstaande filmpje.
Waarom noemen ze dat ding niet Project Zero Two? Gewoon voor de fun, een keer een toestel compleet anders noemen. Ik weet zeker dat we ‘m dan over tien jaar nog herinneren, als die obscure S6-variant, met die brute naam.

 

Samsung Galaxy S6 Active is om de hoek

 

 

Een Galaxy S6-variant is géén Galaxy S6-variant, dus krijgen we er nog meer. @evleaks twitterde deze week al een afbeelding van de voor- en achterkant van de Samsung Galaxy S6 Active en de de Amerikaanse telecomboer AT&T kwam ook met een teaser. Een ruggedized editie dus, met een enorme beschermrand aan de achterkant en waterdichte behuizing met IP68-normering. Je moet ervan houden, zeg maar. Wanneer we ‘m gaan zien is nog onbekend, maar erg lang kan het niet meer duren. Als we de geruchtenmachine mogen geloven, dan zou het een toestel zijn met een 5.1 QHD Super AMOLED scherm, Android 5.0, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.
Hebben we dan nu wel echt alle varianten gehad? Samsung Galaxy S6 Mini, iemand?    

 

 

HTC en Microsoft komen met Windows 10 toestel?

Ook een fijne roddel deze week: HTC zou met Microsoft werken aan een One M9 draaiend op Windows 10. De hele zaak kwam aan het rollen, nadat Microsoft op de Computex 2015 een sheet toonde met alle Windows 10 hardware partners. En jawel, daar stond ook HTC tussen. Er werd verder met geen woord over gesproken, maar de Taiwanese telefoonfabrikant heeft vaker met het Windows Phone-bijltje gehakt dus het komt niet helemaal uit de lucht vallen.
Zitten we te wachten op een HTC One M9 Windows 10 Edition? Waarom niet? Laat maar komen, ik vind het wel een interessant project.

 

Wekelijkse Apple gerucht: iPhone 6s komt 25 september

Om rood te omcirkelen in de agenda: de iPhone 6s wordt 25 september gelanceerd. Althans, dat stellen de collega’s van GSMArena, op basis van – jawel – a still unconfirmed rumor. Waarom het deze datum zou kunnen zijn, vraag je? Omdat 25 september op een vrijdag valt en Apple lanceert traditiegetrouw op die dag altijd de iPhone. Beter onderbouwd dan dit gaat het niet worden. De iPhone 6s zou overigens 2GB werkgeheugen krijgen en een nieuwe 12 megapixel camera. En ongetwijfeld ook een prijskaartje richting de drie nullen.