Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nou, dit is dan dus de nieuwe Star Wars trailer

Nou, dit is dan dus de nieuwe Star Wars trailer
Dennis de Vries

Jedi, the dark side, BB-8 en die harige dude die alleen WUAHAHAAH zegt. En ook: die gozer die hijgend zijn stormtrooper helm afzet, ruimteschepen die tussen dingen door vliegen en de belofte van een gevecht omdat twee mensen hun lightsaber aanzetten. Yup, er is een nieuwe Star Wars trailer.

Whaaaa, nieuwe Star Wars trailer!

Bekentenis: ik heb nog nooit een Star Wars film helemaal uitgezeten. En wat ik wél van de serie gezien heb, spreekt me niet genoeg aan om er even een lekker avondje voor te gaan zitten. Om de één of andere reden lijk ik daar, zeker in de techwereld, een minderheid in te zijn. Zonder een Star Wars obsessie, hoor je er gewoon niet bij.

Dat bleek gisteren en vanochtend eens temeer. Grote techsites, die anders met strak gestreken gezicht serieus nieuws verkondigen, plaatsten nu updates over – dit is geen grap – een bericht over de teaser voor de trailer van de nieuwe Star Wars film. En mijn Twitter-tijdlijn, waarin veel techies normaal zinnige dingen zeggen, is al urenlang één langgerekte kreun van orgastisch genot. De Star Wars trailer is uit en dit is ‘m:

 

Video: Star Wars trailer voor ‘The Force Awakens’

 

Normaal zou ik zeggen: laat lekker zitten. Maar de woorden van een wijs man te gebruiken: “Er is schijnbaar vraag naar, wie zijn wij dan om daar niet aan te voldoen?” Internet barst enkele uren na het uitkomen van de trailer al van de suffe reaction-vids en analyses en techsites harken wanhopig bezoekers binnen door elke scene in gif-vorm te gieten. En dit is nog maar een trailer…

The Force Awakens 18 december te zien

Maar nu ben ik benieuwd: zit jullie ook allemaal, als rechtgeaarde techliefhebbers, te soppen op je stoel bij het zien van deze anderhalve minuut woestijn-scifi? Rolletje toiletpapier bij de hand? 18 December met glitters omcirkeld op je kalender? Of doet het jullie ook weinig en volg ik gewoon de verkeerde websites?