Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Wandelgangen met HTC One E9, Galaxy S6 Active & iPhone 6C

De Wandelgangen met HTC One E9, Galaxy S6 Active & iPhone 6C
Dennis de Vries

De techwereld is een fascinerende omgeving vol met briljante geesten die de wereld van morgen vormgeven. Maar ook eentje waarin geroddeld en gefluisterd wordt dat het een lieve lust is. Vooral over smartphones die nog niet bestaan, maar misschien ooit werkelijkheid worden. Dit waren de geruchten van de afgelopen week, over de Samsung Galaxy S6 Active, de iPhone 6C en de HTC One E9+. (Update: die laatste is inmiddels officieel)

 

Samsung Galaxy S6 Active

Die nieuwe Samsung Galaxy S6 doet het helemaal niet slecht. Miljoenen pre-orders en positieve reviews. En eerlijk is eerlijk, dat design is ook wel lekker natuurlijk. Klein puntje van kritiek is dan wel weer dat hij niet langer waterdicht is en dat er geen ruimte is voor een MicroSD-kaartje. Maar voor wie dat graag wil, is de Samsung Galaxy S6 Active misschien wat. Als de geruchten kloppen is die qua specs ongeveer gelijk aan de S6, maar dan met ruimte voor een geheugenkaart. En die geruchten komen van iemand op Reddit, die zegt lunch te hebben gehad met iemand van Samsung. Dus dan moet het wel kloppen.
Jeej! En ook nog waterdicht? Wat is de keerzijde? De camera is schijnbaar iets minder geavanceerd. En de gemiddelde outdoor-telefoon kennende zal hij wel iets minder mooi zijn dan de originele Galaxy S6.

 

HTC One E9+

htc-one-e9
Tegelijkertijd met de Samsung Galaxy S6 presenteerde HTC ook zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One M9. En die valt een stuk minder in de smaak omdat hij nogal…exact hetzelfde is als zijn voorganger. Maar HTC heeft nog een andere troef in handen. Een écht vlaggenschip maakt zijn opwachting. De HTC One E9+ heeft een 5,5 inch beeldscherm met QuadHD beeldscherm, octa-core CPU, 3GB aan RAM en 20 megapixel camera. Zelfs het design is wat anders, zo is op gelekte foto’s te zien. Een heel klein beetje anders weliswaar, maar toch…
Ik heb net een HTC One M9 gekocht. En nu? Gefeliciteerd met je aankoop. De One E9+ wordt schijnbaar volgende maand aangekondigd.

***UPDATE*** En nog dezelfde dag is de HTC One E9+ van gerucht naar werkelijkheid gegaan. Het toestel staat in volle glorie op de website van HTC China. Bovenstaande specs bleken wel aardig te kloppen.

 

iPhone 6C

Groot succes was dat, die iPhone 5C. Het idee was als volgt: Apple neemt wat hardware van een oude telefoon, steekt die in een kleurrijke behuizing en verkoopt die vervolgens voor te veel geld. Het leverde totaal niet het verkoopsucces op dat we gewend zijn van nieuwe iPhones, maar schijnbaar beviel het bij Apple wel. In september (dat is over 5 maanden…) gaan ze namelijk een iPhone 6C presenteren. Ongeveer dezelfde hardware als de huidige iPhone 6, maar dan met een kleiner scherm van 4 inch. En ook weer in kekke kleurtjes. Dat zegt althans Digitimes. Kleine kanttekening: die lullen regelmatig compleet uit hun nek als het om Apple-nieuws gaat.
Die foto bovenaan, is dat….? Nope. Dat is een concept, in elkaar geknutseld door iemand met een rijke fantasie.