Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met LG G5, Galaxy S7 en Apple’s Android-app

LG G5 render
Dennis de Vries

Slappe tech-geruchten uit vage bronnen. Wij laten ze doorgaans links liggen, maar op zondagochtend vinden we alles best. In dit overzicht de geruchten van afgelopen week. Met de LG G5 die HTC nadoet, Samsung Galaxy S7 die HTC nadoet en Apple die je van Apple afhelpt.

 

Live photos op Samsung Galaxy S7

HTC had het eerst, Apple deed vervolgens alsof zij het uitgevonden hadden en dan kun je er dus op wachten dat Samsung ook aan komt kakken. De Samsung Galaxy S7 krijgt de mogelijkheid om foto’s op te leuken met wat beweging. Dat meldt een bron aan Android Geeks en dan moet het dus wel kloppen. In Samsungs geval heet de functie Vivid Photo, en stelt het je in staat om elke keer bij het maken van een foto ook enkele seconden bewegend beeld mee te pakken. Geluid wordt daar niet bij opgenomen, aldus diezelfde bron.
Geen geluid? Waarom niet? Omdat – hou je vast – deze functie je rechtstreeks gifjes laat maken en delen! En iedereen weet dat je voor een goede gif geen geluid nodig hebt. Whoop-whoop, de toekomst wordt gif-tastic!

 

LG G5 wordt modulair, shmodulair

LG’s G4 is nog geen jaar oud: hoog tijd voor een opvolger. De LG G5 draait al een tijdje mee in het geruchtencircuit, maar CNet Korea duikelt wat opvallende feiten roddels op over het toestel. Zo zou het toestel deels modulair worden! Dat klinkt spannend, wij houden van modulair. Tot je hoort wat het voorstelt: de accu is verwisselbaar. Yup, dat is tegenwoordig blijkbaar genoeg om als ‘modulaire smartphone’ door het leven te gaan. Toch gaat dit wel iets anders in zijn werk dan we van bijvoorbeeld de LG G4 nog kennen. De accu van de G5 is te verwisselen door de onderkant van het toestel te trekken, zoals op de ‘render’ hierboven te zien is.
Nou…dat is best vernieuwend toch? Nee, luister. Naarmate de ontwikkelingen in de smartphonewereld vorderen, nadert de waarschijnlijkheid dat HTC het al eerder heeft uitgevoerd 1. Dat is de wet van Draadbreuk, bij deze. In het geval van LG’s uitschuifbare accu verwijzen we graag naar de HTC Desire S.

 

Apple helpt je naar Android

Deed er afgelopen week dan helemaal geen Apple-gerucht de ronde? JA NATUURLIJK WEL! Zo zou Apple volgens The Telegraph bezig zijn met een app die het gemakkelijk maakt om over te stappen naar Android. Laat dat even rustig inzinken: Apple, maker van de iPhone, helpt mensen om over te stappen naar de concurrent. Alarmbellen rinkelen hier. Apple zou dit doen onder druk van Europese telefoonproviders, die door de macht van Apple niet goed meer konden onderhandelen met datzelfde Apple. Dus vragen zij Apple om een app te ma….nouja, je voelt ‘m al aankomen, Telegraph kletst uit zijn nek zo reageerde Apple zelf. Maar de geest is nu uit de fles, het gerucht doet de ronde en dus zullen we hier ongetwijfeld nog wel eens iets over horen.
Maar…ik wil ook switchen van iPhone naar Android! Nou, daar zijn apps voor beschikbaar hoor. Gemaakt door, je raadt het nooit, Google.