Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 opmerkelijke dingen aan de Xiaomi Mi Band

5 opmerkelijke dingen aan de Xiaomi Mi Band
Jeroen den Otter

Op de burelen van Draadbreuk komen de gekste gadgets binnen. Deze nr. 39 met extra pindasaus, een volledig Chinese handleiding en een QR-code. Ofwel, de Xiaomi Mi Band. Sambal bij?

De Xiaomi Mi Band is een heuse fitnessband van ruim twee tientjes. Dus geen smartwatch, geen schermpje, puur en alleen een rubber bandje met een ingenieuze pil in het midden. De pil vormt het hart en de redding van deze gadget, want de handleiding blijkt volledig in het Chinees te zijn – wat op z’n zachtst gezegd frustrerend is. Bijkomend nadeel, hoe vind ik nou die app die samen met deze fitnessband werkt als de &*^@$&*^ namen in hiërogliefen staan?

Niet getreurd, want hiervoor komt QR-code van pas. Een ooit futuristische manier om linkjes mee te openen – die eigenlijk niet sneller werkt dan gewoon een linkje intypen omdat je altijd een ‘QR camera app’ moet gaan openen die in een stoffig mapje op de 6e pagina van je homescreen staat – maar nu een lifesaver. Het is ruk maar nood breekt wet. Ik open de QR-app, scan de code en voilá, de Mi Fit app kan gelijk beginnen met downloaden.

Na een aantal dagen spelen zijn dit de 5 zaken die opmerkelijk zijn als je nog nooit een fitnessband om heb gehad.

Juist...

Juist…

1. Hartslag

Je gaat op de raarste momenten je hartslag meten. Gewoon omdat het kan. In de kroeg, op school en tijdens de lunch. Steeds weer even kijken of je tussen de 60 en 70 kunt tikken.

 

2. Slaappatronen

Je diepe slaap, lichte slaap, de Mi Band houdt het allemaal in de gaten voor je. Nauwkeurig is overigens anders, als ik om 23:00 rustig een boekje zit te lezen rekent hij dat als lichte slaap.

 

3. Een hekel krijgen aan de app

Ja, dat krijg je. Eigenlijk gelijk nadat je ‘m hebt gedownload. Waarom? Elke keer als je het menu opent komen de opties zoals hartslag meten, je profiel, de setttings etc. op een ontzettend moeilijke manier naar beneden vallen. Dit duurt zo’n 3 seconden en haalt alle snelheid uit de app. Gooi die animatie weg jongens, please…

 

4. Alleen voelen

Niemand in mijn vriendengroep heeft een Mi Band. Jammer! Want je zou in theorie fitnessdata kunnen uitwisselen met je vrienden. Hoe? Met een QR-code!

 

5. Integratie met Apple’s gezondheids app

Gegevens van de Mi Band kunnen worden uitgewisseld met de gezondheids-app van Apple wat eigenlijk best cool is. Zoals we van Apple gewend zijn maken zij over het algemeen appjes die het gewoon lekker doen. De gegevens van de Mi Band worden gesynct met de app en dat leidt tot mooie diagrammen met animaties die wel smooth zijn.

De pil in de rubberen band.

De pil in de rubberen band.