Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Lumia 950 en Samsung’s budgetmeuk

De wandelgangen met Lumia 950 en Samsung’s budgetmeuk
Dennis de Vries

Apple heeft zijn ding vorige maand gedaan, Google deed het afgelopen week. Dan is het komende week de beurt aan Microsoft. Zij zetten hun onaangekondigde smartphones alvast zelf in de etalage, maar er is meer. Oh, en anonieme bronnen hebben ook ‘nieuws’ over Samsung’s budgettelefoons.

***UPDATE: Microsoft heeft inmiddels officieel zijn toffe nieuwe gadgets gelanceerd. Check alles hierrr***

 

Samsung kapt ermee

Normaal gaan geruchten over wat voor producten binnenkort wél te koop zijn. Maar bij onze vrienden van Androidworld doen ze het eens helemaal anders. Ze spreken met meerdere bronnen die allemaal heel graag anoniem willen blijven maar wel allemaal hetzelfde zeggen: Samsung stopt met goedkope smartphones. Alles dat voor minder dan 150 euro te krijgen is, gaat eruit.
Gooien ze die weg? Nee zeg. Het wordt ‘uitgefaseerd’. Dus alle voorraden worden schijnbaar nog wel verkocht. Maar ‘op’ is ook echt definitief ‘op’.

 

Microsoft gooit onaangekondigd spul in de verkoop

lumia950
 
Komende week is het de week van Microsoft. Op dinsdag houdt de fabrikant een groot evenement, en dan verwachten we natuurlijk een reeks aan nieuwe gadgets. Zoals bijvoorbeeld de smartphones Lumia 950 en Lumia 950XL. Hoe weten we dat? Nou, Microsoft zette de toestellen per abuis zelf alvast in de verkoop. In de Microsoft Store stonden de toestellen gebroederlijk naast de al beschikbare Lumia’s. De nieuwe vlaggenschepen draaien natuurlijk op de mobiele versie van Windows 10, een prijs stond er helaas nog niet bij.
Specs wel dan? Een paar: zo hebben beide toestellen een 20 megapixel camera met ZEISS-lens en 32GB opslag met MicroSD. De Lumia 950 heeft een 5,7 inch scherm met WQHD-resolutie, de XL is iets groter en heeft een 5,7 inch beeldscherm.

 

Nog meer Microsoft: ook een metalen midranger

Na de Lumia 950 en de Lumia 950 XL is Microsoft nog niet klaar overigens. Er komt nog een toestel aan, wat volgens WMPoweruser gezien kan worden als de opvolger van de Lumia 830. Het midrange toestel draait natuurlijk ook op Windows 10 en komt kort na de Lumia 950 uit. Ondanks zijn metalen frame is het geen high-end spec-monster, zo vertellen de bronnen van de site.
Nou, poehpoeh…spannend Niet echt, maar je moet wat. Gun Microsoft ook even zijn weekje in de spotlights zeg.