Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met roze iPhone 5se, Galaxy S7 en Twitter

De wandelgangen met roze iPhone 5se, Galaxy S7 en Twitter
Dennis de Vries

Draadbreuk neemt de tech-geruchten van afgelopen week even door. Met een knalroze iPhone, een dikke accu in de Galaxy S7 en Twitter die de wereld op zijn kop zet. Dit vingen we op in ‘de wandelgangen’.

 

iPhone 5se in roze?

Hij komt er wel in het roze. Hij komt er niet in het roze. Hij komt er een beetje in het roze. Dat is ongeveer de strekking van de berichtgeving rond de iPhone 5se van afgelopen week. Kwam eerst het gerucht naar buiten dat Apple’s nieuwe budget-iPhone er in het knalroze zou komen, werd datzelfde gerucht later in de week alweer de nek omgedraaid door Mark Gurman. De beste man heeft bijzonder goede vrienden bij Apple rond lopen, want hij weet opvallend veel nieuws naar buiten te brengen rond nog niet aangekondigde Apple-producten.
Jammer, ik vind roze altijd wel een mannelijk kleurtje voor een iPhone Niet getreurd dan. De iPhone 5se wordt, volgens Gurman, wel geleverd in rosegoud, een kleur die al bekend is in de Apple-wereld. In maart weten we meer, dan wordt de boel gelanceerd.

 

Twitter gooit de boel in de war


Paniek, peeuw, peeuw! Het gaat niet zo heel goed met Twitter. Het sociale netwerk lijkt al een beetje over het hoogtepunt heen. Jongeren kiezen massaal voor Snapchat, bestaande gebruikers morren vanwege het uitblijven van veel gevraagde functies (een editmogelijkheid voor geplaatste tweets, om maar iets te noemen) en geld wordt er niet verdiend. Tijd om het anders te doen. Volgens Buzzfeed wordt de strak georganiseerde tijdlijn straks door Twitter zelf gehusseld. Interessantere tweets moeten daarmee eerder boven komen drijven. Een beetje net als op Facebook gebeurt. De nieuwe functie moet volgende week aangekondigd worden, maar op Twitter wordt alvast steen en been geklaagd.
Ja, terecht! Handen af van mijn Twitterfeed! Misschien komt het wel niet zover. Het gerucht is namelijk al ontkracht door de CEO van Twitter zelf. Dat deed hij natuurlijk op Twitter. Maar hou er rekening mee dat er komende weken wel íets gaat veranderen.

 

Samsung Galaxy S7 accu-test

Over zo’n drie weken zien we op het MWC de Samsung Galaxy S7, daar twijfelen we niet meer aan. Ook over de batterijduur van het toestel hoeven we niet meer te twijfelen. Russische blogger en notior toestel-lekker Eldar Murtazin heeft de batterij zelf kunnen testen. En dat deelt hij dan met de wijde wereld. De 3000mAh accu haalt 17 uur videoplayback en bij regulier gebruik blijft hij twee dagen aan. Twee dagen!
Nounou, poeh hee. Over het MWC gesproken, gaan jullie daar nog heen om toffe video’s te maken van alle nieuwe smartphones? Leuk dat je het vraagt! Dat doen we inderdaad. Van 20 tot 26 februari zitten we in Barcelona voor het MWC 2016. Hou ‘m hier voor videopreviews van de LG G5, Samsung Galaxy S7 en nog veeeeeel meer.