Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2016: wat kunnen we verwachten?

MWC 2016: wat kunnen we verwachten?
Ger
 • Op 8 februari 2016

Het MWC 2016 komt eraan. Dat zal jullie vast niet ontgaan zijn. Is dat echter wel het geval: het MWC, ’s werelds grootste beurs op het gebied van mobiele telefonie, komt eraan! En Draadbreuk is er uiteraard bij. Wat gaan we er zien?

Herinneren jullie de avonturen van vorig jaar in Barcelona nog? Hoe Paul de Samsung Galaxy S6 fileerde? Hoe Bart de Alcatel Watch niet om zijn arm wilde en hoe ondergetekende ruzie kreeg met Chinezen? En vooral: hoe Dennis zijn vliegtuig miste?

Dat soort strapatsen gaan we dit jaar weer meemaken. Maar dan nog leuker en beter. Helaas wederom zonder collega Dennis, ondanks het feit dat zijn Daihatsu Cuore allang gemaakt is. De beste man is er bij een volgend eventje weer bij, zo beloofde hij me afgelopen week (weliswaar na een paar glazen goed smakende wodka, maar toch).

Welke smartphones komen er op het MWC?

Goed, wij hebben er zin in en fabrikanten vermoedelijk ook. Wat kunnen we verwachten en wat niet? Wij deden alvast een belrondje om eens te kijken bij welke stand we sowieso langs moeten. Gevolg: het ultieme overzicht. Geen dank.

 • Samsung komt er met zijn nieuwe Samsung Galaxy S7 (Edge). Daar twijfelen we niet over, al hebben de pr-dames en heren dat niet met zoveel woorden gezegd. Wel hebben ze ons uitgenodigd voor de lancering van ‘hun nieuwe vlaggenschip’. Het lijkt ons sterk dat ze echt een driemaster aankondigen, dus we gaan er voor het gemak maar van uit dat het gaat om deze telefoons.
 • Ook LG komt met haar belangrijkste telefoon. Ze noemen zondag 21 februari zelfs LG G5-day. Dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over.
Zijn er robots op LG G5-day? MWC 2016

Zijn er robots op LG G5-day?

 • Opmerkelijk: zowel HTC als Microsoft hebben geen persconferenties op het Mobile World Congress. Beide merken komen hoogstwaarschijnlijk dus niet met een high end-apparaat op de proppen. Wel hebben we bij HTC de kans om de HTC Vive te checken. We zijn benieuwd naar de VR-experience. De aardige pr-medewerkster van Microsoft verklapte ondertussen dat er weer goede hapjes bij hun stand zijn. Zullen ze ook weer een dansje hebben?
 • Sony heeft een grote persconferentie op het MWC 2016. Daar zijn we bij (als er voldoende plek is). Het merk doet dit jaar, nadat diverse media eerder al dan niet per ongeluk de Sony Xperia Z5 Premium voortijdig lekten, uiterst geheimzinnig over nieuwe producten. Dat intrigeert. Gaan ze ons verrassen? We hebben na de persco een relatief lange afspraak op de stand van de Aziaten. “Jullie zijn minstens een uurtje bezig”, aldus Sony. Feiten en cijfers werden ons niet gegeven, wel dat er ‘meerdere producten’ komen.
Dit is de Samsung Galaxy S7. De mobiele telefoon wordt over enkele weken gepresenteerd op het MWC 2016.

Dit is de Samsung Galaxy S7. De mobiele telefoon wordt over enkele weken gepresenteerd op het MWC.

 

 • Asus is er niet. Het merk heeft zelfs geen stand. Verwacht dus geen Zenfone 3 of iets in die trant. Wel komen ze eind februari met een eigen (Nederlands) evenement waar we ons aan nieuwe laptops kunnen vergapen.,
 • Budgetmerk Acer komt met een hoop nieuwe producten, gericht op smartphones en tablets. Komen er opvolgers van de toffe Predator-gadgets?
 • Van Hosin hebben we nooit meer iets gehoord. Zelfs niet na ons verzoek een Draadbreuk-phone voor ons te maken.
 • Alcatel heeft op zaterdagavond vóór het MWC een feestje om haar nieuwe tablets en smartphones aan de wereld te tonen. Nu zijn we an sich al niet heel erg happig op Franse smartphones, maar het feit dat we op dat moment nog in het vliegtuig zitten, helpt de zaak niet. Vermoedelijk komt het merk, net als een aantal jaar geleden, met 2345234 nieuwe net-niet midrange consumer budgetphones. In allerlei prijscategorieën.
 • Kazam en Wileyfox zijn ‘niet echt op het MWC’. “Er zijn wel een paar collega’s, maar dat zijn hoofdzakelijk de sales-medewerkers”, zo liet een woordvoerder aan me weten. “De reden dat wij niet aanwezig zullen zijn met een stand is het feit dat wij op dit moment eigenlijk heel weinig te vertellen hebben. Wij zullen later in het jaar een lokaal evenement organiseren, op het moment dat wij onze nieuwe Wileyfox (en/of Kazam) modellen aankondigen.”
 • We gaan zeker even langs bij Wolder. Wie?! Een Spaans bedrijf dat via de mail Europa’s eerste laptops met Remix OS belooft. Wat dat is? Android…maar dan voor computers.
 • Apple is te cool voor congressen en beurzen en is dus, net als altijd, nergens te bekennen. Gaan we op het MWC iets van de iPhone 7 of iPhone 5se zien? Nee, gegarandeerd niet.

Wat we verder allemaal gaan checken, is nog een beetje gissen. Bij Draadbreuk vinden we het leuk om vooral verrast te worden door gekkigheid. Merken die we niet kennen. Gadgets waarvan we het bestaan niet weten. Daar is een beurs als het MWC voor. En ook voor de drankjes. Want bij Draadbreuk houden we van een feestje en zeggen dat gewoon. Overdag toffe vids maken en interessante stukken schrijven, in de nachtelijke uurtjes shinen. Slapen kan altijd nog.

Wat hopen jullie te zien op het MWC 2016?

 

Het Mobile World Congress is van 22 tot 25 februari in Barcelona.