Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z4 & HTC Hima

De wandelgangen: Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z4 & HTC Hima
Dennis de Vries

Smartphones beheersen het roddelcircuit deze week. Niet zomaar wat midrangemodellen, nee het gonst van geruchten over Android vlaggenschepen van toonaangevende fabrikanten. De Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z4 en HTC One M9 kwamen voorbij, dit is wat we denken te weten.

 

Samsung Galaxy S6 in metaal

samsung-galaxy-s6-cover
De Samsung Galaxy S6 is gearriveerd in India. Eentje althans, zo blijkt uit ‘import reports’ die Sammobile zit door te spitten. Een prototype is naar India verscheept om te testen want, verrassing, nieuws smartphones worden getest voordat ze in de verkoop gaan. Ondertussen heeft het Franse Nowhereelse de hand weten te leggen op foto’s van halffabrikaten van de behuizing van de Samsung Galaxy S6. Het appraat wordt, hou je vast, vervaardig uit metaal. Volgens de bronnen van de Fransen wordt de smartphone ook voorzien van gebogen randen in het beeldscherm.

Ah, een soort Galaxy S6 Edge maar dan dubbel?

Zoiets, hoewel de buiging wel een stuk minder is dan bij de Note Edge. Zal dus voornamelijk een design-dingetje worden, gok ik.

 

HTC Hima met Windows Phone

Geen nieuw HTC vlaggenschip op het Mobile World Congress, zo werd deze week bekend. HTC zou een eigen evenement plannen om hun HTC Hima te presenteren aan de wereld. Hima is een codenaam voor de opvolger van de HTC One M8, die dus best uiteindelijk in de winkels kan komen te liggen als de HTC One M9. Dat gebeurt dan in drie verschillende kleuren: donkergrijs, zilver en goud. Net als de M8 dus.

Maar wat als ik niet zo van Android hou?

Dan tref je het. Er wordt ook gefluisterd over eenzelfde telefoon, maar dan met Windows Phone.

 

Sony Xperia 007

sony-xpria-z4-spectre-2
Sony Pictures is gehackt en vertrouwelijke gegevens en mails van directeuren liggen op straat. Nu is het natuurlijk niet kosher om door die gestolen spullen te neuzen en dat te verspreiden, maar als journalist kun je dat verantwoorden indien de nieuwswaarde groot genoeg is. En wat is er belangrijker dan een nieuwe smartphone? Dus pluisde Gizmodo schaamteloos de inbox van Sony Pictures CEO Michael Lynton uit voor concepten van de Sony Xperia Z4. Het toestel wordt gebruikt in de aankomende James Bond film ‘Spectre’.

Enig idee wat het toestel gaat kosten?
Dat niet. Wel weten we wat het Sony Mobile kost om James Bond een keer in beeld te krijgen met hun telefoontje. $5 miljoen.