Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Minecraft-bedenker koopt aardig optrekje

Minecraft-bedenker koopt aardig optrekje
Ger
  • Op 19 december 2014

Een spelletje bedenken. Op zich leuk. Een beetje in je vrije tijd op dat lelijke toetsenbord van je rammen om zo tot iets creatiefs te komen. Dat je vervolgens genoeg geld hebt om een huis van 70 miljoen dollar aan te kunnen schaffen is ehh.. ook best leuk. 

Minecraft-bedenker Markus ‘Notch’ Persson kreeg het voor elkaar. Hoeveel de man precies op zijn bankrekening heeft staan is onduidelijk, maar dat hij het ervan neemt moge duidelijk zijn. Persson heeft schaamteloos het allerduurste huis van Beverly Hills aangeschaft. Prijs: iets minder dan 57 miljoen euro. En daar krijgt hij best een prima optrekje voor.

De 35-jarige Zweed heeft in nog geen week tijd de beslissing genomen om dit arbeidershuisje te kopen. Er waren andere kapers op de kust. Zo schijnen ene Jay-Z en Beyonce ook geïnteresseerd te zijn geweest. Het huis van de game-ontwikkelaar bevat diverse barretjes, een aardig zwembadje en een eetkamer plus tafel voor slechts 18 mensen. Voor het geval dat je intiem wil dineren.

Oh, en er zitten slechts 15 badkamers in, waarbij enigszins bespaart lijkt op de wc’s. Deze kostte namelijk maar 5600 dollar stuk. Geen geld, natuurlijk.

Tot slot heeft de architect – vermoedelijk om wat ruimte te besparen – een garagelift gebouwd waarbij je autootje keurig in de woonkamer tevoorschijn kan worden getoverd. Zodat je met je Passat of Ford Fiesta niet in de kou buiten hoeft te staan.

Persson is best blij met zijn gezellige nieuwe appartement, getuige deze tweet.