Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Samsung Z1, Lumia 1330 en Huawei Ascend P8

De wandelgangen: Samsung Z1, Lumia 1330 en Huawei Ascend P8
Dennis de Vries

Het mag dan wel kerst zijn, de schimmige wereld van de tech-roddels draait gewoon door. Terwijl jij dus aan de kalkoen en stoofperen zat, maakte iemand in Rusland foto’s van een Tizen toestel en ploeterde een ander door benchmark resultaten van Windows Phones.

 

Samsung Z1

samsung-z1
Het ging er in Uitbuiken al even over en het lijkt nu toch eindelijk te gebeuren. Samsung gaat een telefoon uitbrengen met zelf ontwikkelde besturingssysteem Tizen. De techgigant is al sinds 1967 bezig met de ontwikkeling van de software, maar is er nu eindelijk in geslaagd dat te verwerken in de Samsung Z1. Moesten we het vorige week nog doen met vrij summiere informatie, nu hebben we zelfs foto’s afkomstig uit Rusland. Het toestel ziet er uit als een Samsung smartphone uit 2012. Moesten we hier nou zo lang op wachten?
Wat is er zo fantastisch aan Tizen dan? Niets. Het is een B-merk Android voor goedkope telefoontjes. De Samsung Z1 moet ook niet meer dan € 80 gaan kosten ofzo.

 

Lumia 1330 in de benchmarks

Ook deze deed vorige week al de ronde in Uitbuiken. De Lumia 1330 phablet zit er aan te komen en veel specs waren al bekend. Grote vraag was alleen: is die informatie ook een beetje te vertrouwen? De website met de hopeloos gedateerde naam nokiapoweruser.com deed even een grondige dubbelcheck en duikelde wat benchmark resultaten van het nog aan te kondigen toestel op. Die bevestigen een 14 megapixel PureView camera, 720p beeldscherm van 5,7 inch en een quad-core Snapdragon 400 cpu. Waarvan akte!

 

Huawei Ascend P8 in metaal

Huawei-Ascend-P8-behuizing
Franse site nowhereelse.fr is al regelmatig voorbij gekomen in deze rubriek. Die lui hebben bronnen binnen een of andere smartphonefabriek waar een medewerker vrolijk alle behuizingen van nog te presenteren smartphones op de gevoelige plaat zet. Vorige week zagen we al wat ruwe grondstoffen die ooit een Samsung Galaxy S6 moeten gaan worden. Deze week is het de beurt aan het nieuwe vlaggenschip van Huawei, de Ascend P8. Ook in dit geval is het gewoon een stuk metaal waar we geen hol wijzer van worden.
Mijn Frans is niet zo goed! Maakt niet uit, er staat weinig interessants in de tekst. Zou wel een stunt zijn als dat Nowhereelse-logo geen watermerk is, maar als dat straks op elke Ascend P8 staat. Man…dat zou wat zijn.