Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Sony Xperia tablet en Microsoft smartwatch

De wandelgangen: Sony Xperia tablet en Microsoft smartwatch
Dennis de Vries

Ook deze week gonst het weer van de vage geruchten, aannames en fantasieën in de techwereld. Doordeweeks laten we dat grotendeels links liggen, maar in het weekend schrijven we op wat we in de wandelgangen gehoord hebben. Over supergrote Xperia tablets en smartwatches van Microsoft.
 

Gmail aan de Lollipop

De vraag was niet óf de Gmail-app van Android een nieuw design zou krijgen, maar wanneer dat zou gebeuren. En eigenlijk weten we dat nog steeds niet. Lang kan het niet meer duren, want Android Police heeft al een volledig overzicht van hoe mail er op jouw Droid gaat uitzien. inclusief lekker videootje, dat afkomstig lijkt van Google zelf.
Alleen een likje verf? Nope, ook nieuwe functies. De meest opmerkelijke is dat je in de app nu ook gebruik kan maken van andere maildiensten, zoals Yahoo en Outlook. Hoezee!
 

Microsoft aan de smartwatch

Apple heeft er een. LG, Samsung en Sony ook. En een keur aan andere fabrikanten doen ook mee. Alleen Microsoft ontbreekt nog bij het rijtje smartwatches dat recent gelanceerd is. Maar Forbes heeft te horen gekregen dat daar binnenkort verandering in gaat komen. Microsoft’s smartwatch zal zich voornamelijk focussen op jouw gezondheid, maar voor je nu verveeld afhaakt en wegklikt: er zitten schijnbaar wel wat interessante vernieuwingen in. Zo wordt een accuduur van meerdere dagen geclaimd, en werkt hij niet alleen met Windows Phone, maar ook met Android en iOS. Kijk, dat gaat de goede kant op.

Voor een horloge telt in de eerste plaats: hoe ziet hij er uit? Schijnbaar lopen ze er in een tv-serie al een tijdje mee rond. Maar het het is tv. Wie weet is het wel nep, joh.
 

Sony Xperia Tablet Z4 Ultra?

Vorige week deden er geruchten over de Sony Xperia Z4 de ronde. En wat hoort er bij de lancering van een nieuwe Sony smartphone? Jawel, een nieuwe tablet. En niet zomaar een Sony tablet, maar het wordt schijnbaar een model met een 12 inch beeldscherm, zo haalt Android Authority uit het (niet heel erg betrouwbare) DigiTimes. Verder is er nog weinig bekend, maar Sony kennende kunnen we wel lustig speculeren: dikke specs, waterdicht en zo plat als een snijplank. Net als de Xperia Z4 zou het apparaat in het eerste kwartaal van 2015 gepresenteerd moeten worden, maar wel in kleine aantallen voor een specifieke groep gebruikers.

Hey, je hebt helemaal niet gezegd hoe de tablet heet! Nee, weten we ook nog niet. Moeten we raden? Sony kennende gaan ze voor het catchy Sony Xperia Tablet Z4 Ultra. Of Pro. Mag jij kiezen.