Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Google Glass, iPhone 6C en LG G5

De wandelgangen met Google Glass, iPhone 6C en LG G5
Dennis de Vries

Geruchten, roddels, achterklap. Techsites draaien de hand er niet voor om, en publiceren alles de hele week door zonder ook maar iets te checken. Bij Draadbreuk weten we wel beter. Maar het is zondagochtend en dan geloven we het allemaal wel. Dus slikken we de vaagste geruchten van afgelopen week als zoete koek. Semi-nieuws over de iPhone 6C, LG G5 en Google Glass zonder Glass.

Nieuwe Google Glass is niet echt een bril meer

Hoe noem je een Google Glass zonder glas? Loop je dan met een Google op je neus? Ik vraag het maar even, want dit is waar glassholes binnenkort tegenaan lopen. Volgens The Information is het Google Glass project nog springlevend binnen Google, en wordt er gewerkt aan verschillende modellen. Daar zit sowieso een versie bij zonder beeldscherm. Eentje die dus alleen met audio werkt. En die audio wordt doorgegeven via trillingen in je schedel. Of zoals The Information het zelf treffend omschrijft: een hoofdtelefoon op je gezicht. Ik ben sceptisch.
Wie moet daar mee gaan lopen dan? Als het gerucht klopt is de audio-versie vooral bedoeld voor sporters. De uitgebreidere versie mét beeldscherm moet voor bedrijven uitkomst bieden.

Samsung flipt ‘m

samsung-flipphone
Stiekem hopen we nog altijd op de terugkeer van de flipphones. De huidige smartphones met grote touchscreens zijn cool en alles, maar ook nogal….zielloos. Sinds de lancering van de originele iPhone zijn sliders en flippers uit de gratie en dat is eeuwig zonde. Als we een telefoongesprek kunnen beëindigen door onze telefoon casual in te klappen, dan zouden we wellicht weer wat vaker bellen. Als het aan Samsung ligt kan dat binnenkort. Er lekte via de Chinese keuringsinstantie voor elektronica een Android fliphone uit met een kenmerkend Galaxy S6 design. Mooi kun je het niet echt noemen, maar vooruit.
Wanneer kunnen we deze shit flippen, yo? Om heel eerlijk te zijn: waarschijnlijk nooit. Samsung houdt dit soort telefoons altijd lekker voor de Aziatische markt. Dus kijk er nog maar eens goed naar, dit is het laatste wat je er van ziet.

Apple iPhone 6C komt eraan!

Kevin Wang klinkt als de naam van een tweederangs pornoacteur en als je deze naam Googlet, blijkt dat wellicht ook zo te zijn. Maar in dit geval hebben we het over Kevin Wang, tech-analyst voor de firma IHS. Die heeft bronnen bij Apple en die bronnen suggereren dat er een nieuwe budget-iPhone aan zit te komen. Een opvolger van de iPhone 5C. We noemen ‘m voor het gemak maar even iPhone 6C. Wang plaatste dat op zijn Weibo-account en ziedaar: een gerucht is geboren. Midden 2016 moet het zover zijn, verder weten we helemaal niets.
Ik heb Kevin Wang zitten Google, maar kreeg helemaal geen vieze plaatjes te zien. Viespeuk

LG G5 dropt leer voor metaal?

Hoppa, nog een extra gerucht voor op de zondag. Maakt ons het uit. Ditmaal over de LG G5. Het lijkt ons een veilige gok dat de opvolger van de LG G4 zo gaat heten. Was de G4 nog slick en stijlvol uitgedost in lekker leer, voor de G5 kiest LG een ander pad. Het toestel wordt volgens deze bijzonder betrouwbare bron (denken we) vervaardigd uit metaal.
Klinkt alsof ze HTC achterna gaan met hun toestellen? Laten we voor LG maar heel hard hopen dat dat niet het geval is.