Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wereld over met jouw naam

De wereld over met jouw naam
Ger
  • Op 27 september 2013

In de categorie ‘zinloos tijdverdrijf op een koude vrijdagmiddag vlak voor de borrel’: Airporting.ME, een website die uitzoekt welke luchthavens sterk op (gedeeltes van) jouw naam lijken. Is het nutteloos? Ja. Is het grappig om even een kwartiertje tijd mee te doden? Ja.

Zo kwamen we op onze redactie erachter dat wij als Draadbreuk vanuit de States naar Izmir (Turkije) moeten vliegen, om vervolgens over te stappen naar een klein luchthaventje in Spanje om weer te eindigen in de States van Obama (Kalakaket, kent u het?).

Waar baseert Airporting.me dit dan op? Airportcodes. Dat zijn afkortingen die aanduiden welke luchthaven het is. Zo heet Schiphol bijvoorbeeld AMS, doet London Heathrow het met LHR en kennen we LAX als de grootste luchthaven van Los Angeles. Airporting.me combineert die afkortingen, husselt ze door elkaar totdat de door jouw ingetoetste naam (of –een stuk flauwer- schunnig woord) een reisroute bepaalt. In het geval van Draadbreuk is dat DRA (afkorting van vliegveld DRA Airport in Mercury, USA), ADB (ADB Airport, Izmir), REU (REU Aeropuerto in Spanje), KKK (KKK Airport, Kalakaket).

Mark Rutte naar Papua Nieuw Guinea

Dan de hamvraag: welke vlucht moeten de bekende sterren pakken? Onze eigen opperbaas Mark Rutte vliegt van Maracaibo (MAR) naar Papua-Nieuw-Guinea (KRU, Kerau Airport) en reist dan door in zijn privéjet naar Ternate (TTE).

En waar gaat One Direction heen? Om in de enige goede richting (haha, haha, haha) te gaan, moet dit boybandje beginnen in Onepusu, op de Solomon eilanden. Wat ons betreft blijven ze daar, overigens.

Reisschema van Mark Rutte

Airporting.me