Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream! (week 06)

Paul Gersen

Spotify. Deezer. Netflix: Of het nu om televisie kijken of muziek luisteren gaat, wij doen alles via streamingdiensten. Het aanbod is gigantisch en dijt ook nog eens als een malle uit. Welke nieuwe releases hadden we de afgelopen tijd? Draadbreuk zet de belangrijkste op een rij.

Net zoals het nieuws kent de muziekbusiness ook komkommertijd. Net na december tot halverwege januari komt er namelijk geen hol uit aan nieuwe albums. Maar de boel is weer een beetje aangetrokken en dus vind je hier weer een selectie van opvallende releases!

 

Netflix

The Following

TheFollowing
Kevin Bacon kan nog net zoveel schurken- en klootzakrollen hebben gespeeld, wij hadden nog altijd dat rare dansje uit Footloose op ons netvlies geprint staan. Maar we moeten zeggen, als voormalig FBI-agent Ryan Hardy in de serie The Following schudt hij die rol aardig van zich af. Zijn taak: een sekte van seriemoordenaars opsporen. Spannond!
Trailert!

The Artist
Deze film won in 2012 een Oscar voor de beste film, maar wij hebben ‘m nog niet durven te kijken. Niet omdat hij zo spannend is, maar omdat het een zogeheten ‘stomme’ film is. En nog in zwart-wit geschoten ook. Zo cultureel verantwoord, dan zal het wel goed zijn. Nu The Artist op Netflix staat, zullen wij er ook eens aan moeten geloven. Maar jullie eerst.
Trailert!

Drive

Drive
Goed, wij vonden Ryan Gosling altijd een uienbek hebben – mede ingegeven door de bovenmatige interesse van vrouwen in hem – maar acteren kan hij wel. Dat liet hij onder andere zien in de film Drive, over een automonteur die de vluchtauto bij roofovervallen bestuurt. De film werd overladen met prijzen en ook niet verkeerd; Bryan ‘Heisenberg’ Cranston speelt mee.
Trailert!

Twilight
Oef, Twilight. We vinden het nodig jullie even te waarschuwen dat deze film tegenwoordig op Netflix staat, zodat je niet ineens voor onverwachte zaken komt te staan als je thuiskomt en je vriendin heeft een filmavondje gepland. Iets met vampiers met bedroom-eyes, weerwolven zonder t-shirts, Kristen Stewart en Robert Pattinson. Succes ermee!
Trailert!

Californication – Seizoen 6

Californication
Hank Moody is bijna net zo’n baas als Walter White uit Breaking Bad, maar dan een stuk minder moordzuchtig. Wel een lul, overigens, maar daar houden vrouwen nu eenmaal van. De schrijver uit de tamelijk briljante serie Californication heeft inmiddels zes seizoenen lang alles wat los en vast zit qua vrouwen langs zijn leuter gelegd. Het meest recente seizoen is nu ook te vinden op Netflix.
Trailert!

 

Spotify & Deezer

Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow

Bombay-Bicycle-Club
Statement: wij vinden Bombay Bicycle Club al jaren een van de leukste indiebands. De groep uit Londen pakte ons in 2011 in met de plaat A Different Kind Of Fix, maar deze opvolger doet er zeker niet voor onder. Fijne ritmes, catchy refreinen en altijd een scherp randje. Hel, als we niet van die horken waren geweest die het liefst aan de bar staan met een pilsje in de hand, hadden we er wellicht wel op gedanst. Met de nadruk op ‘wellicht’.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

The Vintage Caravan – Voyage
Dit bandje kwamen we tegen tijdens het showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Groningen, waar men de beste talentvolle bands voor 2014 programmeert. Vonden we het optreden van deze IJslanders leuk? Mjah, het was wel aardig. Maar op plaat knalt het harder, zo laat Voyage horen. Deze mannen klinken alsof ze rechtstreeks bij de nekharen uit de seventies zijn getrokken, maar tijdens hun tijdreis toch even door het raampje hebben geluisterd. Oubollig is het namelijk zeker niet. Typisch gevalletje van je vuist ballen en kijken waar je uitkomt.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Within Temptation – Hydra
We kunnen hier heel neerbuigend doen over Within Temptation en dat de muziek van de band vooral handig is voor brulboeien voor de kust van Kaap De Goede Hoop, maar feit blijft dat Sharon den Adel en haar mannen een van de populairste exportproducten zijn als het gaat om rockmuziek. En potverdorie, ze hebben Xzibit gestrikt voor een nummer! Worden we daar blij van? Niet per se, maar ach: je vriendin vindt het vast leuk.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Kadebostany – Pop Collection

Kadebostany
Met afstand de raarste band die we deze maand ontdekten was Kadebostany. Oostenrijkers in uniform en met wapperende vlaggen op het podium, daar zijn we van nature wat huiverig voor, maar bij deze groep mag het. Denk aan Amy Winehouse die een rapcursus heeft gedaan en een Balkanband om zich heen heeft verzameld. Dat klinkt gek, en dat is het ook. En toch intrigeert het ons enorm.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Supersuckers – Get The Hell
Bij het horen van Get The Hell, het nieuwe album van Supersuckers, denken we aan donkere zaaltjes waar de vloer plakkerig is van het gemorste bier. Aan gesloopte kleedkamers en halfvolle glazen met peuken erin. In een betere wereld zou iedereen deze in de jaren tachtig opgerichte rockband kennen, maar blijkbaar heeft de mensheid liever gladde gitaarbandjes dan deze vuige sound. Supersuckers noemt zichzelf The Greatest Rock & Roll Band In The World. Ach, als je frontman Eddie Spaghetti heet, mag je van ons alles zeggen.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Maxïmo Park – Too Much Information
Hè bah, bands die een andere koers gaan varen. Maxïmo Park vonden we vroeger gewoon een gezellig bandje dat leuk in het kielzog van Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs het succes werd ingetrokken. Lekker puntige rocksongs, beetje venijn: dat werk. Maar nu hebben deze Britten blijkbaar bedacht dat het op Too Much Information allemaal wel wat elektronischer mocht. Laat maar even zitten, ofzo.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Eliza Doolittle – In Your Hands

Eliza Doolittle video grab
Eliza Doolittle is een lekker wijf. Een paar jaar geleden op Pinkpop misten we haar optreden per ongeluk expres, maar van het aanwezige journaille hoorden we dat het zeer de moeite waard was geweest. Niet zozeer vanwege haar muziek, maar eerder door haar niets verhullende kledingkeuze. Feit is wel dat het door de songs van Doolittle meteen zomer wordt, de hertjes door het bos gaan dartelen en de vogels beginnen met tjilpen. Inderdaad, zoetsappig kun je het dus ook noemen. Haar nieuwe plaat In Your Hands bevat de single Big When I Was Little. Trek je dat niet, verwijzen we je graag door naar Supersuckers.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Kristan Harting – Float
Nee, wij hadden ook nog nooit van Kristian Harting gehoord, maar een beetje struinen op Spotify bracht ons bij deze Deense singer-songwriter. Hij heeft kennelijk wat op zijn hart, want er zit een aardig donker laagje over zijn songs, bijna wrang. Maar potverdorie, Float laat wel horen dat er nog genoeg onontdekte talenten zijn die ons kunnen raken. Tja, door Spotify voel je je af en toe net een ontdekkingsreiziger uit de veertiende eeuw. Luisteren dus.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Birth Of Joy – Prisoner

Birth_of_Joy_by Tijmen Hobbel_Studio Brainbow
Grappig verhaal: het Nederlandse Birth Of Joy doet het hartstikke goed in Frankrijk. En dat is opmerkelijk, want die Fransozen zijn zo conservatief als een paus in de middeleeuwen en in Nederland kent nog lang niet iedereen deze band. Vinden we stom, want veel betere rockmuziek kom je niet tegen in Holland. Geheime wapen: de bijtende orgelsound en de pompende ritmes. Stoerrr!
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Rogier Pelgrim – Roll The Dice
We worden de laatste tijd overspoeld door platen van mensen die mee hebben gedaan met het programma De Beste Singer-Songwriter. Je weet wel, waar Giel Beelen zat te huilen. Vaak zijn die albums strontvervelend, maar Roll The Dice van Rogier Pelgrim is een verademing. Niet alleen heeft deze jongen een strot waar we naar kunnen blijven luisteren, hij valt ook niet in de overproductie-valkuil. De songs blijven klein en daardoor pakkend, met het titelnummer als daverend hoogtepunt.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Bonus: afspeellijst van de week

Jimmy Fallon & Justin Timberlake’s History Of Rap
Tamelijk briljant: de afgelopen jaren was Justin Timberlake vier keer te gast in de late night-show van Jimmy Fallon en dat resulteerde telkens in een aflevering van History Of Rap, waarbij de twee een medley van oude en nieuwe hiphopklassiekers deden. Beastie Boys, N.W.A., Cypress Hill, Jay Z, Nelly: alles komt voorbij. Check het filmpje hieronder:

Gelukkig is iemand zo snugger geweest om de originele songs te vangen in een fijne Spotify-playlist. Ideaal om hard te draaien tijdens de vrijmibo!
Beluister ‘m op Spotify