Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Arstechnica, Fine Bros & Adobe

Draadbreuk verlinkt Arstechnica, Fine Bros & Adobe
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Een wereldwijd netwerk van de meest geavanceerde technologie die je in staat stelt om ‘yo’ tegen een vriend te zeggen. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Letterlijk alles wat je altijd al wilde weten over Android

The history of Android

Arstechnica
Goeie genade zeg. Arstechnica, de site is doorgaans al niet bang van diepgravende artikelen, publiceert even een complete encyclopedie over Android. De complete geschiedenis, van versie 0.5 tot nu, grondig gecheckt, gedocumenteerd en uitgetikt in ruim 40.000 woorden. Mocht je de eerste pagina al lang vinden, bewaar de overige 25 (!!) delen van het artikel dan even voor later. Als je ooit een spreekbeurt wilt houden over Android, dan is dit waar je naar toe moet. Check ook een behind-the-scenes artikel, waarin de auteur beschrijft hoe hij elke Android-versie terug gevonden en geïnstalleerd heeft. Een applaus is hier op zijn plaats.

 

Geboorteplaats van gadgets

Inside Shenzhen: China’s Silicon Valley

The Guardian
Waar komen jouw gadgets vandaan? Bij de Media Markt. En waar haalt die ze vandaan? Bij de verschillende merken. En die halen ze zeer waarschijnlijk uit China. Of om precies te zijn, uit Shenzen. Enkele tientallen jaren geleden lagen er in het gebied een handjevol kleine vissersdorpjes. Nu wonen en werken er 15 miljoen mensen aan jouw elektronica. De stad heeft alles om een schets op een servetje om te toveren in 100.000 smartwatches, en The Guardian beschrijft treffend hoe dat in zijn werk gaat en bedrijfjes jacht maken op rijkdom en wereldroem. Artikel gelezen? Check ook even de foto-reportage waar bovenstaande foto uit afkomstig is.

 

¯\_(ツ)_/¯

:) or :-)? Some Highly Scientific Data

The Atlantic
Belangrijk onderzoek, dit. Smileys zijn een belangrijk onderdeel van onze taal geworden. Zoals dat gaat met taal zijn er puristen en mensen die natuurlijke evolutie omarmen of in gang zetten. En zo kan het dus gebeuren dat na groot onderzoek blijkt dat de neus van de originele smiley aan het uitsterven is. Zoals The Atlantic concludeert: “We have, at this point, thoroughly disrupted the smiley.”

 

Vroegah!

Teens react to 90’s internet

The Fine Bros
Wij zijn oud. Toen we jong waren speelden we buiten. En als we iets niet wisten gingen we naar de bieb. Of we wisten het gewoon niet. Later kwam het internet, met dial-up, gare modemgeluidjes en onze eerste voorzichtige stapjes in chatboxen en fora. Klinkt dat bekend? Dan ben je ook oud en is deze video interessant omdat je goed kunt zien hoe ontzettend snel internet gemeengoed is geworden voor een nieuwe generatie. Klinkt het niet bekend? Dan ben je niet oud en is deze video interessant om te kijken waar wij het vroeger mee moesten doen.

 

Vroegah! (2)

Photoshop: the first demo

Adobe Photoshop
En nu we toch een beetje de ouwe lul lopen uit te hangen: Adobe heeft een ontwikkelaar van de aller- allereerste versie van Photoshop opgegraven om de demonstratie die hij toen gaf, nogmaals te geven. De beste man heeft nog dezelfde kleren aan als toen, dezelfde computer en gebruikt dezelfde strandfoto als destijds toen hij Photoshop 1.0 aan de man moest brengen. Nostalgie en enorme lag in één video.