Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Jonge ondernemers opgelet: hulp hoeft geen tijd of geld te kosten [Adv]

Jonge ondernemers opgelet: hulp hoeft geen tijd of geld te kosten [Adv]
Afdeling Commercie

Ken je dat gevoel? Dat je net je eigen bedrijfje bent gestart, je geniet van het geen baas hebben, lekker je eigen werktijden kunt bepalen en the sky the limit is? Héérlijk! Maar dan begint het pas echt: hoe ga je in hemelsnaam al die kansen die internet biedt benutten? Slimmerondernemenin1minuut.nl biedt een houvast in deze onoverzichtelijke wereld. In 27 online cursussen proberen ze je te helpen via de digitale weg centjes te maken met je onderneming. Kost niks, alleen een minuutje van je tijd per keer.

Voorkom hooivorken

Als nieuwbakken entrepreneur ontkom je er tegenwoordig niet meer aan om je het internet eigen te maken. Of je nu met vrienden een hippe start-up kickstartert, een briljant product bedenkt of een eigen website begint: je moet je onderneming op de kaart zetten. Daar heb je de digitale wereld bij nodig. Maar laten we eerlijk zijn: it’s a jungle out there. Hoe zorg je ervoor dat je een beetje wordt gevonden in Google, bijvoorbeeld? En wat dacht je van Facebook? Daar hebben we natuurlijk allemaal ervaring mee, maar het zakelijk inzetten is toch even andere koek. Net een beetje te brutaal naar een ontevreden klant en voor je het weet zit de half digitaal Nederland met hooivorken achter je aan. LinkedIn, online adverteren en – hel op aarde – digitale administratie: het zijn slechts een paar voorbeelden die je je maar beter eigen kunt maken, anders mis je de boot.

Met een kluitje het riet in

Maar hoe doe je dat, al die informatie tot je nemen en uitoefenen in de praktijk? Met een paar dagen googelen vind je wel wat artikelen die erover gaan, maar je moet maar net het geluk hebben dat die niet alweer verouderd zijn of je gewoon met een kluitje het riet in sturen. En voor een cursus die alles dekt, betaal je meestal heel veel geld, om nog maar te zwijgen over de tijd die ze kosten.

Gratis cursus

Er is echter ook een alternatief dat die nadelen niet heeft. Wij werden gevraagd jullie te wijzen op SlimmerOndernemenIn1Minuut.nl, een website van Digivaardig & Digiveilig. Dat is een samenwerking tussen verschillende bedrijven als KPN, UPC en IBM, de overheid en verscheidene maatschappelijke organisaties om ons, ondernemend Nederland, een beetje digitaal bij te spijkeren. Op de website kun je je abonneren op een online cursus die je helpt je bedrijfje te profileren op internet en je bekend maakt met de kansen die de digitale wereld biedt. In 27 episodes word je bijgespijkerd over onderwerpen als gevonden worden in Google, zakelijk twitteren en je website verbeteren. Klinkt duur en tijdrovend, zeg je? Nee hoor, want de cursussen zijn gratis en duren een minuut per keer. Sterker nog: je hoeft er in theorie niet eens je bed voor uit. Gewoon laptopje openen en hoera, in je mail vind ‘m. Iedere dag. Of iedere twee dagen. Of week: het is maar net wat je zelf wilt. En je bent niet de enige die ‘m volgt: momenteel zijn er meer dan 11.000 ondernemers die een abonnement hebben.