Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt The Atlantic, iCulture en Ben Evans

Draadbreuk verlinkt The Atlantic, iCulture en Ben Evans
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Op geen enkele ander medium neemt iemand de moeite om een .gif in elkaar te sleutelen van Luis Suarez die een kaarsje uit blaast. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

 

Zeg je facebook account op

Even the Editor of Facebook’s Mood Study Thought It Was Creepy

The Atlantic
Top die kop. Facebook staat er niet om bekend dat ze jouw privacy heel belangrijk vinden. Wij vinden het misschien ‘creepy’ dat zelfs niet verzonden berichten worden opgeslagen en gescand, maar bij Facebook zien ze dat als feature. Blijkbaar is de grens van ‘creepy’ nog lang niet niet bereikt bij Facebook. Zo is er een onderzoek gedaan in 2012, waarbij Facebook serieus de newsfeed van gebruikers aanpastte om hun gemoedstoestand aan te passen. En daarin slaagde. Over het onderzoek kun je uitgebreid lezen in een ander artikel van The Atlancic (ook een aanrader), maar de reactie van de onderzoeksleider is priceless. Yup, dit onderzoek is creepy as hell. Maar zodra je gebruik maakt van Facebook ga je er mee akkoord dat Facebook lustig op jou los kan experimenteren. Wie weet wat ze nog meer op je los laten zonder het te weten.

 

 

Zouden ze ook FIFA14 spelen? Of PES?

What Are eSports? A Pro Videogaming Guide for the Rest of Us

Re/Code
Wij zitten avond aan avond met een zak chips en een krat bier voor de tv om te kijken hoe in Brazilië de bal rolt, maar ondertussen is er nog een ander groot sporttoernooi gaande: Major League Gaming. Yup, professioneel gamen. Dat bestaat ja. En het is precies wat je ervan voorstelt, met afgetrainde teams met strak opgezette tactieken en – afhankelijk van het spel dat gespeeld wordt – luidruchtig publiek. Het woord ‘Guide’ in de kop is misschien een beetje eufemistisch, maar leuke introductie is het zeker.

 

 

Fuck die fork

Amazon and Android forks

Benedict Evans
De Amazon Fire Phone draait een Android ‘fork’. Een besturingssysteem gebaseerd op Android, maar dan zonder de Google diensten als Maps, Gmail en de Play Store. Dat zuigt, zo hebben we zelf kunnen ervaren met de Nokia X, die ook een fork draait. Benedict Evans deelt die mening. Hij is al jaren werkzaam in de techwereld en schrijft daar al net zo lang stukjes over. Zoals deze, waarin hij uiteindelijk aankomt bij de grote vraag: ‘Waarom?’. Waarom zou je inderdaad zo moeilijk doen om een Android fork te maken, als niemand daar perse blij van wordt?

 

 

Applefans over Android TV. Als dat maar goed gaat

iCulture vergelijkt: Android TV versus Apple TV

iCulture
Ha! Een Apple-clubje dat over Android schrijft. Dat zal wel een dikke flamewar van jewelste worden. Maar zo rolt iCulture niet. Kort na de lancering van Andoids tv-platform hebben zij een vergelijking online staan van Apple TV en Android TV. Objectief, rustig en vooral lekker duidelijk.

 

 

Facebook Home zoekt een nieuw thuis

What Happened to the Facebook Phone? Not Very Much, It Seems

NYTimes
Ken je Facebook Home nog? De app werd vorig jaar met veel drukte gelanceerd om jouw smartphone om te toveren in een Facebook telefoon. Met van die bolletjes die omhoog plopten als iemand tegen je zat te ouwehoeren. Daar hoor je tegenwoordig niets meer van en dat is niet verwonderlijk. Facebook is er zelf ook wel klaar mee, zo ontdekte de New York Times. De app is nog niet dood, maar ligt weg te kwijnen in de App Stores. En het team van ontwikkelaars dat de app moet onderhouden is druk bezig met andere dingen. Bijvoorbeeld jouw gemoedstoestand beïnvloeden ofzo.