Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘Op Android Wear moeten we nog zo’n twee jaar wachten’

Dennis de Vries

Goed, de presentatie was niet heel spannend maar er werd wél heel veel nieuw spul aangekondigd op de Google I/O keynote. Van Android L tot Android Car en natuurlijk Android Wear. Eindelijk worden smartwatches serieus genomen. Toch?

De LG G Watch, de Samsung Gear Live en de Moto 360 stalen de show. Beide horloges zijn de eerste apparaten die zijn uitgerust met besturingssysteem Android Wear, speciaal gemaakt voor wearables. Vooral de Moto 360 trok bekijks. Met zijn ronde beeldscherm lijkt het met een beetje fantasie eens niet alsof je een smartphone om je pols gebonden hebt. En tijdens de keynote werd de Moto 360 dan ook uitgebreid gebruikt om de meest fantastische dingen op te doen. Zoals….een pizza bestellen?

>> Lezen: de spannendste aankondigingen op Google I/O

Al vanaf de eerste smartwatch zijn we kritisch. Erg kritisch misschien wel. Maar dat komt ook omdat geen enkele fabrikant ons nog een reden heeft gegeven om enthousiast te worden over smartwatches. Paul loopt al maanden met een Galaxy Gear om zijn pols, en de beste man is nog steeds niet gelukkig. Of gezond. Ik bedoel maar.

Toch is er een zilver randje te bespeuren. Want hoewel Android Wear nu nog niet veel lijkt – hoeveel pizza’s je er ook mee bestelt – kan Google er vast iets van maken. En anders het leger aan app-ontwikkelaars wel, dat staat te trappelen om met de software aan de slag te gaan. Na Google I/O 2014 wordt het wel wat, het heeft alleen wat tijd nodig. Ik gok zo’n twee jaar. Dus:

 

Op Android Wear moeten we nog zo’n twee jaar wachten

 

 

Nu zijn er drie opties: je bent omvergeblazen door de waterdichte argumentatie van bovenstaande tekst en er dus heilig van overtuigd dat Android Wear inderdaad twee jaar nodig heeft om van de grond te komen. Of jij vindt de huidige functies, de huidige smartwatches al tof genoeg om binnenkort om jouw pols te zitten. Of je ziet het helemaal niet zitten. Welke het is? Vul het in op de poll, en laat even in de reacties achter waarom je wat gestemd hebt. Onze mening is bekend, wij zijn benieuwd naar die van jou!

 

(update: Huuu! Een halve video. Die wordt opnieuw geupload)

Reacties

 1. zeepboom

  Moto360 zou ik alleen al kopen om de ronde vorm.

 2. BroodjeKaas

  Tot nu toe zie ik inderdaad weinig toegevoegde waarde van een smartwatch. Ik wil best mijn telefoon uit mijn zak halen als ik een melding krijg, geen probleem. Daarnaast is de Nederlandse functionaliteit van Google Now ook behoorlijk beperkt. Maar over 2 jaar denk ik er vast anders over. Zeker nu er ook smartwatches worden gepresenteerd die er goed uitzien (Moto 360).

 3. IkBenBrian

  Ik vind dat google het op de perfecte tijd Android Wear uitbrengt. Want zo kan het veder ontwikkelen en ik zie het wel voor me, internetten (draadbreuk chekken) op je smartwatch, WhatsAppen op je smartwatch of alles lezen, lekker youtube filmpje kijken, je FB of twitter TL doorlezen. Ja, ik zie het wel zitten als dit allemaal komt. Of lekker Flappy Bird of je Galaxy Gear spelen.

 4. fantechboy

  Ik wil best mijn telefoon uit mijn zak halen als ik een melding krijg, en NL doet het ook nog niet optimaal..Fabrikanten moeten gewoon wachten totdat ze een ZEKER product hebben. Die consumenten willen en ook nog eens gaan consumeren (gebruiken)

 5. Banaantje banaan

  Ik hoef helemaal geen smartwatch, ik zou niet weten wat ik er aan heb.
  Als ik een smartwatch ga kopen Koop ik de iwatch, ik weet zeker dat Apple er wel een handige en coole smartwatch van maakt.

 6. stijn v brummelen

  Bij mij staat een G watch / moto 360 op het lijstje. Ik zie het wel komen. De merken moeten wel een beetje helpen. De G3 met een gratis G watch etc. Zoals samsung met de gear deed. Toch een succes zo geworden. Ook goedkopere smartwatches uitbrengen. Zo kan je het wel aanmoedigen en het zo aan de man te brengen.

 7. Robbert

  Als ik op dit moment een smartwatch wil aanschaffen is dit zeker de beste optie. je vertelde weinig over alle notificaties die allemaal keurig worden doorgestuurd naar je smartwatch. andere previeuws vertelde dat het 1 op 1 is wat je binnen krijgt in je notificatiecentrum ook op je smartwatch word getoond.

 8. albertams

  Onding een smartwatch, je draagt zo’n ding als je geen klasse hebt !