Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Twitter-explosie tijdens Nederland – Mexico

Twitter-explosie tijdens Nederland – Mexico
Ger
  • Op 30 juni 2014

Collega Dennis begint zijn rubriek Draadbreuk Verlinkt structureel met de zin: ‘Man, internet is mooi‘. Meestal gevolgd door een actueel wereldwijdeweb-gekkigheidje. Een Lolcat, of – de laatste keer – vreemde GIF’jes van Luis Suarez. Vandaag spotte ik echter ook iets heel erg tofs. In samenwerking met CartoDB showt Twitter op een wereldkaart de tweets die verstuurd worden tijdens diverse WK-wedstrijden. Nederland – Mexico bijvoorbeeld. Die fijne wedstrijd die we wonnen.

Twitter en WK

De wereldkaart vertoond de tweets die iedere minuut van de wedstrijd zijn verstuurd en waar. Zo kun je dus zien dat Mexico vrij heftig aan het twitteren was toen Sneijder de 1-1 binnenschoot. In Nederland ging het overigens ook los, zowel in de 88e en 94e minuut (niet geheel onterecht, overigens).

Geestig genoeg werden ook een hoop mensen in Afrika gelukkig van dit potje voetbal. Opmerkelijk hoeveel mensen in dit continent twittert. Ook Zuid-Oost Azië en Australië zitten niet verlegen om de nodige ongetwijfeld fijnzinnige Tweets, maar dat zal vermoedelijk te maken hebben hebben met de grote hoeveelheid aan (stinkende) Hollandse backpackers die zich in die contreien bevinden.

Hieronder de prachtige animatie. Aankomende zaterdag moeten we tegen Costa Rica. Zullen ze daar ook Twitter hebben? ‘We gaan het zien.’

Hamvraag: wat hebben jullie getwitterd tijdens Nederland – Mexico?