Draadbreuk verlinkt Bright Ideas, Time & MinimallyMinimal

Draadbreuk verlinkt Bright Ideas, Time & MinimallyMinimal

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

[divider]Nog eenmaal Google Glass, dan[/divider]

Geeks en Glassholes

Bright Ideas
Bright Magazine, wie is er niet mee opgegroeid. Op vrijdagavond, met natte haartjes op de bank nog even bladeren in ’s Neerlands fijnste tech-blad. Maar dooie bomen zijn niet ‘Bright’, een online magazine is dat wel. Bright Ideas is de eerste uitgave sinds de titel online is gegaan, en er wordt meteen afgetrapt met een lekker, eerlijk verhaal van de hoofdredacteur over Google Glass. Alweer? Ja, alweer. Erwin van der Zande is één van de Glass Explorers in Nederland. Niet omdat hij dat leuk vindt, maar omdat hij dat ‘aan zijn stand als techwatcher verplicht is’. De observaties die daaruit voortkomen gaan verder dan ‘je hoeft je telefoon niet meer uit je zak te halen om mail te checken’. Hij begrijpt waar de weerstand vandaan komt, maar beschrijft ook waarom het overwaait. Klootzakken zijn de sleutel tot succes.

 

[divider]De tien jaar durende 1 april-grap[/divider]

How Gmail Happened: The Inside Story of Its Launch 10 Years Ago

Time
Waar was jij tien jaar geleden? Waarschijnlijk zat je achter de computer mailtjes te verwijderen omdat je weer aan de limiet van je hotmail-account zat. Op 1 april 2004 introduceerde zoekgigant Google een eigen emaildienst. Met 500 keer meer opslagruimte en de mogelijkheid om mailtjes ook daadwerkelijk later terug te vinden. Gmail is nu een begrip, maar was destijds best ‘een dingetje’ en toegang was niet direct voor iedereen weggelegd. “Ik heb een gmail-account” was lange tijd een acceptabele openingszin in barren en discotheken. Time spreekt met de mensen die Gmail destijds op poten hebben gezet, kijkt terug op hoe de dienst gemaakt is en stipt de bewust gekozen lanceerdatum fijntjes aan: “The ultimate April Fools’ joke was to launch something kind of crazy on April 1st and have it still exist on April 2nd.”

 

[divider]Pr0n op je Oculus? Waarom niet[/divider]

Let’s put down the guns in virtual reality, and learn to pick up anything else

Polygon
Wat doe je als je in de prachtige wereld van GTA Online een medespeler tegenkomt? Je trekt je sawn-off en schiet ‘m vol in het gezicht, natuurlijk. Niet omdat we psycho zijn, maar omdat dit eigenlijk de enige manier van interactie in het spel is. Met de komst van goede Virtual Reality á la Oculus Rift moeten game-makers eens op zoek naar andere bezigheden in spelwerelden, betoogt Ben Kuchera. Virtuele omgevingen kunnen zo overtuigend worden, dat geweld nu eens niet op ons verlanglijstje staat. “If you could go anywhere, in any time, how many people would jump straight into a gunfight?” Wat moeten we dan wel gaan doen? Gewoon ronddobberen in de oceaan kan al cool genoeg zijn. En seks komt ter sprake. Ohjee, een nieuw tijdperk van gênante momenten met mensen die binnenkomen zonder te kloppen gaat aanbreken.

 

[divider]Designnerd over retro-gadget[/divider]

Sony Walkman TPS-L2

MinimallyMinimal
De Sony TPS-L2 zegt niemand wat. Maar als de term ‘Walkman’ in beeld komt, weet je meteen waar het over gaat. De Walkmans van Sony werden zo’n wereldwijd succes dat praktisch elke draagbare muziekspeler, van elk merk, daarna in de volksmond ook tot Walkman werd gedoopt. Andrew Kim, designer van beroep, wist het allereerste model Walkman te bemachtigen en schreef een mooie ode, met prachtige foto’s.

[divider]Tekenen met pixels[/divider]

 

The woman behind Apples first icons

Priceonomics
Susan Kare is een ontwerper wiens werk je ongetwijfeld wel eens gezien hebt. Van Facebook-icoontjes tot Patience op een oude Windows-computer, Kare heeft het ontworpen. Maar haar eerste werk heeft nog altijd het meeste impact: de iconen voor originele MacIntosh computers. Priceonomics belicht de vrouw achter het bekende klokje, schaartje en het krulletje dat anno 2014 nog steeds op de Command-toets staat. Met veel geschiedenis en foto’s van oude originele schetsen. Verplicht leesvoer voor Mac-fans!

Illustratie: Berto Martinez/Bright Ideas

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.